met94 Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 mam takie menu które wyskakuje gdy klikniesz esc podczas gry http://www.gmclan.org/uploader/1775/fceaaba78c.gm6 i mam problem bo gdy włączysz to menu i zaznaczysz napis menu(chodzi o głowne menu do którego sie idzie jak to klikniesz) i wyłączysz escape'em i klikniesz enter to tak jakbyś miał dalej włączone menu(tą pauze co jet napisane zapisz, menu, anuluj a więć jeśli chciałeś pójść do menu głownego i zaznaczyłeś napis menu ale sie rozmyśliłeś i wyłączyłeś menu to itak jak klikniesz enter to ci pujdzie do menu głównego) Rozumiecie mnie?? jeśli tak to naprawcie to prosze!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Rozumiecie mnie?? jeśli tak to naprawcie to prosze!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie zabardzo xD może jaśniej da się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
met94 Opublikowano 25 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 podczas gry wciśnij escape i wybierz szczałkami menu(ale nie klikaj enter) kliknij znowu escape(wyłaczy sie pauza) i dopiero teraz kliknij enter to zobaczysz co sie dzieje Teraz rozumiesz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Wtedy wchodzę do menu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
met94 Opublikowano 25 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 no a jak wyszłem z pauzy to nie powinno mi pujść do menu więc jak to naprawić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 poprawiony step w obiekcie submenu : if pauza { if keyboard_check_pressed(vk_up) { if kursor_submenu = 0 {kursor_submenu = ilosc_submenu-1;} else {kursor_submenu-=1;} } if keyboard_check_pressed(vk_down) { if kursor_submenu = ilosc_submenu-1 {kursor_submenu = 0;} else {kursor_submenu+=1;} } if keyboard_check_pressed(vk_space) || keyboard_check_pressed(vk_enter) { if room=menu { switch(kursor) { case 0: room_goto(gra); break; //akcje po nacisnieciu na START GRY case 1: break; //akcje po nacisnieciu na KONTYNUUJ case 2: break; //akcje po nacisnieciu na OPCJE case 3: break; //akcje po nacisnieciu na CREDITS case 4: game_end(); break; //akcje po nacisnieciu na KONIEC GRY } } else { switch(kursor_submenu) { case 0: game_save(savegame) break; //akcje takie jak ZAPIS GRY case 1: room_goto(menu); break; //akcje takie jak MENU case 2: pauza=0; break; //akcje takie jak ANULUJ } } } } if keyboard_check_pressed(vk_escape) && room!=menu {if pauza=1 then pauza=0; else pauza=1;} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
met94 Opublikowano 25 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Dzięki!!!!!!!!!!!!!!!Już 2 dzień sie z tym męcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi