Cruel_boy Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Co zrobic zeby nie bylo punktow w lewym gornym rogu gry? Bo chce gre na fullscreenie, ale nie wiem gdzie daC MIEJSCE NA PUNKTY :( :crying: <_< :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 x=view_xview+ilestam; y=view_yview+ilestam; tam gdzie ilestam dajesz ilosc pikseli :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 20 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 a mozna tak ze np: w prostokacie u gory po lewej ( oczywisnie fullscreen i w grze ) EDIT: i gdzie to wpisac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 robisz sprite prostokata z napisami HP itp. a potem robisz obiekt i dajesz mu w step ten kod co podalem wyzej a potem jak dajesz draw score to wspolrzedne bedziesz musial sam ustawic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 20 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Przepraszam... ale jestem nieziemsko poczatkujacy i prawie nic nie zrozumialem... gdzie mozna znalesc draw score? EDIT: juz wiem nie potrzeba odpowiadac na to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 hmmm a nie lepiej narysować taki prostokąt, napisać 'HP' i narysować wartość zmiennej score? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 tez tak mozna ale po co skoro jest klocek do "gotowej" zmiennej o nazwie score? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 20 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 o rany... czeka mnie duzo pracy nic nie rozumiem z tych slow... chociaz zrobilem z x,viev i y,viev i napisalem gdzie ale nic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 nie przemjuj sie - ja tez czasami nic nie rozumiem z tego co napisalem :rotfl: a tak na serio: za miesiac (jesli myslisz logicznie to nawet kilka tygodni) juz bedziesz kumal na tyle aby zrobic jakas "gre" (tak jak np. ja :] ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 20 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 chyba sie nie dowiem jak to zrobic w zbyt latwy sposob... ale da rady tylko skryptem??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Da rady tez klockami - zrób tak jak mówi M@ti narysuj se peostokat z napisem hp i zrób obiekt daj mu taki sprite i ustaw go w roomi i daj w step: x=view_xview y=view_yview i bingo! Daj teraz klocek rysowania 'score' każ mu je rysować tak: x=view_xview+32 y_view_yview+32 oczywiście te dodane wartości zmieniaj sobie tak jak ci spasuje żeby ilość score pojawiła się tam gdzie chcesz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 20 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 apropo gdzie rysowac? w skrypcie??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 No skoro umiesz rysowac w skrypcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 20 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Nic, nic i jeszcze raz nic nie kumam ( PS. jak sie zamyka temat? ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Masz taki event DRAW... A to pierwsze to napisałem że w STEP... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 20 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Edit: chociaz nie... Sor sprawiam milion klopotow a w DRAW co dac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 daj draw_text(view_xview,view_yview,score) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 20 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Zostawie to na pozniej po nie mam najwiekszego pojecia co to znaczy... KURDE!!!! @!#!@#!@$#$@... Mecze sie z jedna gra a dawniej bylo z nia lepiej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi