PoxiPol Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Jak to zrobic? bo gra na Chmurkach sie odbywa a nie chce 100 path'ów robic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_4649 Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Dajmy na to, że platformy mają 32x32. W step dajesz kod if !instance_position(x+32,y+32,platforma) { lewo=1 } if !instance_position(x-32,y+32,platforma) { prawo=1 } Oczywiście lewo i prawo to kierunki poruszania a reszta roboty to użycie tych zmiennych właśnie do niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 jak by kazda chmurka miala 32X32 to by mogl zrobic jednego patha, a wiec jesli jedna chmura ma 60X60 to by musial robic jeszcze raz , jak by mial 43X44 to jeszcze raz i na jedno wychodzi (duzo roboty)... wedlug mnie to powinienes zrobic dwa obiekty jeden dajesz na koncu prawej strony chmurki ( ktory po kolizji z hero zmienia jego kierunek na lewo ) robisz tak samo z lewą stroną. i odznaczasz visible tego obiektu, ale musisz mu dac jakis sprite. Jesli wszystkie chmurki sa 32 X 32 to sorry ale po co by wtedy robil sto pathow ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_4649 Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 O to chodzi, że nie powiedział jak robi te chmurki a ja założyłem, że z obiektów 32x32. A sposób o którym mówisz jest nawet w jednym przykładzie gry platformowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Możesz zrobić niewidzialny obiekt, który w czasie kolizji z potworkiem aktywuje klocek: Reverse Horizontal. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 18 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 oki dzeki wszystko jest. no a z tym z tym obiektem nie pomyslałem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi