Lord Vayaa Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 W create usiadz=0 W alarm 0 usiadz=0 W alarm 1 usiadz=1 W right pressed var menu, text if usiadz text = 'Stand Up'; else text = 'Sit Down'; menu = show_menu(text+'|-|Cancel',-1); if menu = 0 { if usiadz = 1 { sprite_index=krzeslo1_spr alarm[0] = 2 } if usiadz = 0 { sprite_index=krzeslo2_spr alarm[1] = 2 } } Mam 2 sprity 1 ze koles siedzi na krzesle 2 ze jest puste krzeslo jak zrobic by mój hero znikał jak zrobie zeby usiadl na krzesło? Jak aktywować krzesło zebym mógł np obracać sie na nim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 Mnie to wyglada na zwyczjne change sprite zobacz moze bedzie dzialalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 16 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 Pabloo czy Ty nie znasz kodów mam sprite_index nie? Sprity mi sie zmieniaja. I tylko sprity... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 sorka nie zobaczylem :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 aby hero znikał gdy spocznie na krzesle to poprostu daj with (hero) visible = 0 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 16 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 No dobra bedzie dobrze ale jak zrobić zeby zablokowały sie ruchy hero i naszym hero byłoby krzesło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 chodzi ci o to zeby mozna bylo sterowac kreslem jak sie na nie usiadzie ? no to robisz tak w obiekcie hero w create : global.siedzi = false i w step : if ! (global.siedzi) { //chodzenie } a w krześle w step : if (global.siedzi) { //chodzenie } zmienna global.siedzi bedzie sie zmieniac w zaleznosci od tego czy hero siedzi czy nie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Opisz jakoś bardziej - Ja po przeczytaniu nie zrozumiałem Cię zbytnio...Takie coś jak w almorze czy jak ? Nie mów tylko że tworzysz mmorpga.......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi