Pablo-GM Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 Witam jak zrobic ze gdy bohater walnie potworka ponad 300 to pokazuje sie sprite hit na potworkiem i po paru sekunach znika aha i ze pisze za ile bohater walnie za kazdym ciosem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 hit jest prosty: CREATE hit=potwor.zycie STEP //TUTAJ DAJESZ SWOJĄ AKCJE BICIA POTWORKA ALE ZAMIAST ODEJMOWANIE ŻYCIA POTWORKA DAJESZ potwor.zycie-=random(ILEŚ)+ILEŚ zamiast ileś dajesz liczby, możesz bez tego "+ileś" A TERAZ DRAW potworka : draw_text(potwor.x,potwor.y+20,'HIT:'+string(hit)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 16 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 a jak zrobic by pisalo ile wale potworowi?by pisalo nad nim to ile ja mu wale a nade mna pisalo ile o mi bije? Prosze o pomc pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moldis Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 wiesz co, mam już dość twoich pytań... widzę już z 4-6 twój temat i w każdym po jednym pytaniu... i tak po kolei jak zrobić cała grę.. -.- Może najpierw naucz się gml'a a później bier za robienie gier co ? -.- A tak btw. to nawet logicznie myśleć nie umiesz bo: Czy logiczne nie jest iż żeby obrażenia wyświetlały się zamiast nad potworem tylko nad tobą wystarczy zmienić ich położenie? draw_text(gracz.x,gracz.y+20,'HIT:'+string(hit)) A teraz wymyśl jak zrobić tak żeby wyświetlały się obrażenia od gracza nad potworem bo uznam że jesteś idiotą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi