Pablo-GM Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Witam kto mi zrobi aby nie tylko pasek chodzil za roomem ale tez napisy w tym przykladzie https://gmclan.org/up2522.html prosze o pomoc pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 w object0 w draw daj : draw_set_font(font1)//ustalamy czczionkę(żeby były polskie znaki) draw_set_color(c_black)//ustalamy kolor draw_text(view_xview[0]+0,view_yview[0]+32,"Życie:") draw_text(view_xview[0]+64,view_yview[0]+32,global.zycie) draw_text(view_xview[0]+0,view_yview[0]+48,"Atak:") draw_text(view_xview[0]+64,view_yview[0]+48,global.atak) draw_text(view_xview[0]+0,view_yview[0]+64,"Obrona:") draw_text(view_xview[0]+64,view_yview[0]+64,global.obr) draw_text(view_xview[0]+0,view_yview[0]+78,"Doświatczenie:") draw_text(view_xview[0]+112,view_yview[0]+78,global.dosw) draw_text(view_xview[0]+0,view_yview[0]+94,"Poziom:") draw_text(view_xview[0]+64,view_yview[0]+94,global.level) draw_text(view_xview[0]+0,view_yview[0]+110,"Do następnego poziomu:") draw_text(view_xview[0]+0,view_yview[0]+126,global.nextlevel) //rysujemy wartości, życia, obrony, ataku itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 15 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 super dzieki ale potrzebuje jeszcze czegos jak pujdziesz w lewo przez 5 sekund np albo krocej i jak bedziesz wracal to bohater wejdzie na pasek a nie moze co zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 no bo pasek ma zaznaczone solid ( chyba wiesz co zrobic ) :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 15 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 No wlasnie nie wiem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 musisz mu te solid odznaczyc :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 15 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 No i to samo popraw na tym przykladzie i zobacz sobie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 lol ja Cie chyba zle zrozumialem :D Tobie chodzi o to aby bohater chodzil POD paskiem ? no bo tak troche niezrozumiale napisales. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 15 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 nie zeby bylo tak jak w tibi dotyka paska i juz przesowa sie room a nie on wejdzie po pasku i dopiero rusza sie room Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 no teraz juz rozumiem ale na podstawie tego poprzednie posta nigdy bym sie nie domyslil ze o to Ci chodzi :D a co do tego jak to zrobic to chyba musisz pokombinowac w ustawieniach viewsow. ja teraz nie moge Ci dac gotowca bo musze juz konczyc :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moldis Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 oj ziomek, ziomek... Wchodzisz do room'u vievs -> Hbor: 320 vbor:320 i już @edycja Przepraszam za te zmiany lecz na początku nie załapałem o co chodzi a później coś mi ff się buntował ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi