mario3232 Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 :crying: Mam grę logiczną i nie potrafię zrobić odmiernika czasu i żeby po skończeniu się czasu :crying: przeniosło cię do MENU. :crying: Za przykład CREDITSY wielkimi literami. :crying: Za dobrą odpowiedź małymi literami. Z góry THX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 W jakims create: alarm[0]=30*room_speed Ustawiamy na 30 sekund. W Alarm 0: room_goto(Menu); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario3232 Opublikowano 15 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 THX WIELKIE Ale jak zrobić zegar odmierzający EDIT: PRZYKŁAD MILE WIDZIANY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 create : global.czas = room_speed*3 step : global.czas -=1 if global.czas = 0 then room_goto(menu) draw : draw_text(x,y,(global.czas)) a jak chcesz w sekundach to : draw_text(x,y,(round((global.czas/room_speed)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrixx Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Znalazłem w Internecie czyjś przykład mam nadzieję, że Ci się przyda link: http://www.sendspace.com/file/0w9n7m tutaj jeździsz samochodem na czas i po upływie czasu jeżeli nie przejdziesz ileś tam razy przez metę zaczynasz od nowa. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario3232 Opublikowano 15 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Dzięki za wszystko ale prosiłby o lepszy przykład jeżeli to możliwe bo ja jestem słabiótki w te klocki nawet bardzo. Ale jeżeli gra zostanie ukończona to miejsce macie w creditsah. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: EDIT: :lol2: :lol2: :lol2: Udało się MISIEK THE BEST ale mam problem bo niewiem jak zrobić aby zegar poruszał się za obiektem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 aleś mnie uszczęśliwił w tym momencie :D draw_text(view_xview[0],view_yview[0],(round((global.czas/room_speed)))) aaa za obiektem to bedzie draw_text(obiekt.x,obiekt.y,(round((global.czas/room_speed)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi