radioactiver Opublikowano 12 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2005 Mam taki problem. Robie gierke przez neta. Uzywam klockow ktore sciagnalem z tej strony "Klocki Multiplayer 1.2b" Laczy mi obydwa komputery ze soba ale gdy np na serverze porusza sie postac to na kliencie ona stoi i na odwrot. Tylko laczy komputery a obiekty poruszaja sie osobno na kazdym z komputerow :/ jak ja mam to zrobic? <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 12 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2005 Jesli chcesz zrobic gre multiplayer to skorzystaj Z TEGO . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radioactiver Opublikowano 12 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2005 ok dzieki ale mozna podzielic to jakos osobno na server i klient? i czy mozna jakos tak zrobic zeby samo laczylo z danym IP odrazu bez wpisywania? Bo mi chodzi zeby zrobic server i klient osobno a po wlaczeniu klienta odrazu laczy z serverem bez zadnego ustawiania ip ani typu polaczen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 12 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2005 moze byś helpa poczytał... Serio,tyle tępaków jest z gm,bo helpa nie czytają.Czyżby zakłada Gmclanu z powodu spamu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quetzacotl Opublikowano 13 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2005 radioactiver miałem podobne pytania jak zaczynałem z MP, ale przeczytałem helpa kilka razy, przeanalizowałem przykłady z officjalki i znalazłem odpowiedzi. Poprostu server musi na bieżąco odczytywać położenia wszystkich obiektów, a następnie te położenia zapisywać, z kolei klient ciągle odczytuje położenia które server zapisał, a zapisuje położenie swojego obiektu, które server potem odczyta .... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi