gilbertbase Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 jak zrobić aby gdy text np a a a a a a ...itd. wszedł poza room, room się powiększył (nie mylić z view'em) a i czy można zrobić tak aby view sie przesuwał tak jak w przeglądarkach o właśnie przeglądarka to dobry przykład np kiedy strona jest wieka niż view przeglądarki aktywują sie paski z boku i można przewinąć view w interesujące nas miejsce potrzebuje czegoś takiego w moim programiku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 No z tym textem to użyj entera ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilbertbase Opublikowano 9 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 omg firemark ależ ty i durny (nie obrażaj się tak jakoś mi sie powiedziało) przecież nawet jak użyje entera to przecież i tak text napisany funkcją draw_text(x,y,string) wyjdzie po za ekran ale chyba mam rozwiązanie zaraz je przetestuje;p (rozwiązanie które mam na myśli chyba rozwiąże oba moje problemy bo skoro może wychodzić poza ekran z dołu to może i wychodzić z góry czyli zastosuje y-=11 ;p działa temat do zmknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi