hoffer Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 mam kilka pytan 1.jak zrobic aby losowe potworki wychodzili z okreslinych miejsc na mapie co jakis czas..?? 2 jak zrobic aby po ilus tam sekundach potworek zabieral mi zycie 3jak zrobic ze po np zabiciu 19 potworkow jest nastepna runda 4 jak zrobic aby obrazek z potowrkiem plynie pokazywal sie..chodzi o oefekt takajby wynurzania sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 1 i 2 użyj przykładu system walki ala tibia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffer Opublikowano 8 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 ja robie taka strzelanke jak kurka wodna tylko potworki maja wyswietlac sie a w tamtym przykladzie jest tylko do trolla i nie ma innych potworow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_4649 Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 1. W jakimś alarmie instance_create(obj,jakisx,jakisy) 3. Po zabiciu jednego zwiększasz wartość zmiennej o 1. W stepie sprawdzasz, że gdy ma wartość 19 to przechodzisz do innego roomu. 4. image_alpha? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffer Opublikowano 8 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 a moglbys mi ten skrypt napsiac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_4649 Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 1. W obiekcie gracz: create: alarm[0]=60 alarm 0: instance_create(jakisx,jakisy,obiekt) alarm[0]=60 2. W obiekcie gracz: create: zabici=0 step: if zabici==20 { room_goto_next } W obiekcie do którego strzelasz: mouse button: gracz.zabici+=1 instance_destroy() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi