Morro Opublikowano 3 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 mam problem z ustawieniem variabla w scripcie(pewnie mnie ktoś wyśmieje, ale nie znam sie na skryptach... wszystko to klocki), ale ten warunek w scripcie musi być... chodzi o to, że dopiero jak znajde sie w polu widzenia moba to on obroci sie w moim kierunku i zacznie mnie gonic [gonienie załatwione, działa] ale nie wiem jak dac zeby DOPIERO w miejscu widzenia obrocil sie...... podaje kod w stepie if (distance_to_object(hands)<200) { variable_global_set(going,1) move_towards_point(hands.x,hands.y,5) } i w draw if (going=1) { draw_sprite_ext(enemy,image_index,x,y,1,1,point_direction(x,y,hands.x,hands.y),c_white,1) } i pisze mi ze nie zna w draw warunku going moze zrobi mi ktos bardziej mobilny kod??? EDIT: dobra wyśmiejcie mnie bo jest to napewno banalnie proste ale prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 3 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 variable_global_set(going,1) || \/ global.going=1 oraz if (going=1) || \/ if global.going = 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 3 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 ten drugi kod gdzie umieścic? global.going=1 EDIT: juz rozumiem, nie wiem czy cos teraz piszesz bo nie mam odswierzonego tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 3 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 Napisalem ci co zmienic w kodzie ktory napisales w poprzednim poscie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi