zalu Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 Hejka ! Mam kolejny problem otóż jak zrobić żeby w mojej grze klijęci pojawiali się co jakiś czas i kierowali się do mojego sklepu następnie spędzali tam jakieś 5 sekund dawali kasę wracali na miejsce w którym się pojawili i zniknęli a i jeszcze jak zrobić że im sklep bardziej rozbudowany to klijęci częściej i dawali więcej kasy. dodam do credis obiecuje klient, klienta, klientowi, klienta, klientem, kliencie - żadna z tych form nie brzmi tak jak twoja, zagadka - dlaczego? gnysek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 Alarmy i zmienne. :) I już masz to co chcesz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 2 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 może trochę szczegółowiej bo ja na alarmach zabardzo się nie znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 alarm[0] = room_speed * 1; alarm zostanie wywołany po sekundzie. xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 2 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 ok ale do czego to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 no chcesz na przyklad aby co 5 sekund pojawial sie nowy "klijent" to dajesz w create alarm[0] = room_speed*5 a w alarm 0 instance_create(x,y,klijent) alarm[0] = room_speed*5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 2 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 pozostaje jeszcze żeby podchodził do sklepu i tam spędzał kilka sekund wracał na miejsce z którego przylazł i zniknął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 To dorób kolejne alarmy, gdzie wetkniesz odpowiednie inne instrukcje. Proste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 2 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 zobaczę czy umiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 zaraz dam przyklad w edicie https://gmclan.org/up2321_12_PRZYKLAD4.html przyznam ze mialem z tym troche problemow ale wszystko rozwiazane :D byc moze ktos powie ze jest tam duzo zbednego kodu, ze dalo sie prosciej... byc moze ...jestem teraz troche przymulony :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 2 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 super oto mi chodziło no prawie to znaczy mógłbyś przerobić ten przykład tak aby on się zatrzymywał przy sklepie ja nie chce kombinować bo coś zepsuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 poprostu poszukaj i usuń linijkę visible = 0 w stepie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 2 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 ok teraz mi styka dzięki wszystkim ale nie zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 aaa zapomnialem z ta kasą jeszcze.... ustalasz gdzies w create ( chyba ze juz masz zmienną odpowiadajaca kasie :D ) : global.kasa = 0 a w alarm[0] ludka daj global.kasa+=100 . (oczywiscie robisz to na tym przykladzie co Ci dalem) a z tym , ze sklep jest bardziej rozbudowany to wytlumacz dokladniej o co ci chodzi. Że jest kilka roznych sklepow i w kazdym z nich inaczej placa tak ? to ludek ma losowo wybierac do jakiego sklepu ma isc czy jak ? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jontor120 Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 Misiek dało by sie żeby jak klikne na domek i jak ludek będzie w środku lub nie to przeniesie mnie do roomu z całym wyposażeniem EDIT:szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 hm.... Misiek dało by sie żeby jak klikne na domek i jak ludek będzie w środku lub nie to przeniesie mnie do roomu z całym wyposażeniem a wiec niezaleznie gdzie bedzie ludek ? no to wystarczy tylko to : STEP DOMKU : if mouse_check_button(mb_left) { room_goto(nazwa_rooma) } a jesli nie o to Ci chodzilo, to niestety musisz mi to jeszcze raz, dokladniej wytlumaczyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jontor120 Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 DObra ide spać,ale jak ludek będzie w domku to ma go tam pokazywać.Odpisz a jutro rano zobacze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 przeczytaj caly tamat juz zalu sie o to samo pytal. Słodkich snow :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 2 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 a i jeszcze mam podłoże jako obiekt i jak zrobić żeby ludek poruszał się po podłożu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 3 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 ustaw depth podloza na 9999999999. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jontor120 Opublikowano 3 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 Nie moge tego znależć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 3 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 https://gmclan.org/uploader/2321/screen.png a to ze nie mogles tego znalezc pozostawie bez komentarza :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 3 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 wielkie THX WAM sie należą dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 3 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 noo a ponad to creditsy jak obiecales w pierwszym poscie :D a pozatym mam takie wrazenie jakby zalu = juntor120.... ale moge sie mylic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 3 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 Nie rozumiem junior120 ? a w credis masz pogrubioną czcionkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Nie rozumiem junior120 ? a w credis masz pogrubioną czcionkę :blink: Ja tu widzę jontor120... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 no bo pytaliscie sie na przemian i mialem przez chwile takie wrazenie jakbym gadal z jedna osoba :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi