programista Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Siema ludzie, Nie wiem jak zrobić panel boczny na, którym mogę umieszczać obiekty np.:healthbar, inventory itp. Chodzi z resztą oto, aby cały czas szedł z bohaterem (view). Z góry thx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Rysujesz go na view_xview i view_yview :| I potem rysujesz na nim healthbary inventory itp (tez na viewach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilar36 Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 heh widze ze nasz "programista" nie zapoznal sie dokladnie z game maker'em - przeciez przyklad mial w folderze examples w pliku 1945^^ :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 x = x_view y = y_view Trzeba dodać to do FAQ! uzytkownicy często się tego pytają! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 x = view_xview[0] y = view_yview[0] Poprawka, żeby w błąd nie wprowadzać. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 1 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 To, to ja wiem :P Tylko, że jak narasuję w drawie więcej niż jeden prostokąt to widzę tylko jeden z nich :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jontor120 Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 To ustaw je na innej pozycji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 1 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Zmieniałem pozycję 5 razy :P EDIT: 50 postów :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jontor120 Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Chyba że tak!? No to może daj inne objekty z drawem?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 1 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Object Panel_boczny->event draw draw_set_color(c_gray) draw_rectangle(view_xview=400, view_yview=20, view_xview=500, view_yview=300 + height, 0 ); i nic :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 A co to 300+height? I obwodke nie robisz 0/1 tylko true/false. #Edit Boze.. nie dajesz np view_xview=400 tylko view_xview+400 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 1 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Z tym height to sorki, ale i tak nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 draw_set_color(c_gray) draw_rectangle(view_xview+400, view_yview+20, view_xview+500, view_yview+300,false); Musi dzialac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 1 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Nie wiem u mnie nie działa :crying: EDIT:LOL. :) Nie wiem jak to się stało :lol2: ale po, krórymś razie z rzędu zadziałało. thx bye:bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 jak zrobić żeby panel był widoczny na samym wierzchu a wszystkie pozostałe obiekty były pod nim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 daj mu depth ujemny (mniejszy niz u reszty obiektow), np. -999999 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi