Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Witam. Mam problem, bo pootrzebuję aby potwór po zabiciu go, losowo wyrzucał kasę. Czyli że np. raz wyrzuci a raz nie wyrzuci. Wiem że trzeba to zrobic z round i random ale zabardzo nie wiem jak. Pomożecie?? Z góry THX :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
początkujący Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zależy jaką chcesz mieć szansę że kasa wyleci :P . Załóżmy że 1/2 random(2) instance_create(x,y,kasa) Działa? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Nie, nie działa, bo chyba coś źle. Ale dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 raz wyrzuci a raz nie wyrzuci : kk = round(random(1)) if kk = 0 { } if kk = 1 { instance_create(x,y,kasa) } w evencie destroy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Dzięki misiek działa. Dzięki wam wszystkim. Zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi