bartas Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 jest silnik z widokiem zza bohatera np. taki jak w GTA3?? Jeżeli jest to bardzo bym prosil o podanie linku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pager Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 tu Ci zapodaje fajny przykładzik 3rd person shooter :] TPS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 A może byś dał notke że to jest przykład Rivo Saarmets?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pager Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 a czy ja napisałem,że to mój przykład? I w grze w informacjach napisałem,że to moje?? NIE!! wiec sam sobie dawaj notki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 a jezeli chce zeby koles w mojej grze walil basseballem to co mam zrobić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zaprogramować. Na tym polega tworzenie gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 musi machnąć ręką, a kij musi mieć takie samo x, y i z, no i musi też być rysowany w odpowiednią stronę. Sarkazm rox! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Ewentualnie możesz użyć silnika od pralki, czy tam innego osprzętu domowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 a jezeli chce zeby koles w mojej grze walil basseballem to co mam zrobić?? Och, chłopie-ciężka sprawa. Masz w tym wypadku dwa wyjścia: 1) -Zrobić model oraz jego animację w jakimś programie służącym do tworzenia grafiki 3D. -Importować model do zasobów gry. -Zaprogramować machanie kijem. 2) -Zrobić model w jakimś programie służącym do tworzenia grafiki 3D. -Nałożyć na niego tzw. "szkielet". -Znaleźć studio, w którym będziesz mógł skorzystać z techniki "motion capture". *Kupić takowe. *Wybudować. *Ew. ustawić się w kolejce za innymi, by z takiego studia za pewną opłatą skorzystać. -Importować gotowy model z animacją do zasobów gry. -Zaprogramować machanie kijem. Istnieje też trzeci sposób, ale tak sekretny, że bardzo wielu początkujących nawet o nim nie wie. Mianowicie, chodzi o to, by zabrać się za coś łatwiejszego niż wymagające od strony kodu, trójwymiarowe gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pager Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 tu na allegro sprzedają tanio silniki :P silniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 A to sobie na pralke przyklej. choć kamień uszkodził bęben Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi