peterz_pl Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Witam. Mój kolejny problem. Chodzi o to, ze zrobiłem miasto. Kazdy przechodzień ma swoją określoną drogę poprzez path. Wiąże się z tym zmiana sprite gdy ludek zmienia kierunek ruchu. Na początku zrobiłem to na obiektach na mapie. Po dotknięciu niewidzialnego punktu zmienia się sprite. Ale inni "ludkowie" dotykali tych obiektów i uznałem ten pomysł za kiepski. :P Czy była by mozliwość by w odpowiednich punktach patha zmienial sie sprite? Nie chodzi mi o kierunek obrazka, tylko zmiana sprita. :rolleyes: Obrazek: te klocki na dole to sprity a białe koła na punktach to miejsca zmiany sprite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Proste: if direction=0 { sprite_index=Twarzą_w_Prawo } if direction=90 { sprite_index=Twarzą_w_Górę } if direction=180 { sprite_index=Twarzą_w_Lewo } if direction=270 { sprite_index=Twarzą_w_Dół } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peterz_pl Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Dziękuwa. Kiedyś to już widzałem, ale teraz mi sie przypomnialo :) dziala :) dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi