Pablo-GM Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Witam mam WIELKI problem probuje w rozne sposoby ale nie idzie nie wiem jak zakodowac pliki ini :( POMOCY PS Aha i nie spamowac xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 A w dokumentacji poszukać to ci się nie chce <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 No jakos tam nie widze nic o zakodowaniu haslem pliku ini -.-' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Sory za doublepost ale chce odswiezyc temat nadal nie wiem gdzie to patrze w dokumentacji i nie widze niech ktos mi zrobic screna i zamaluje w okienku w paincie najlepiej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 http://www.gmclan.org/index.php?wiki&wart=29 puff... Przykład ze, to dziala: http://www.gmclan.org/up2204_11_ini.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Ale ja chce chronic dostep do ini haslem jak to zrobic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 najprostszy skrypt kodowania - przesunięcie (nie polecam, bo nie trudno jest odszyfrować, więc sam z tym pokombinuj): encode(): // argument0 - string // argument1 - key len=string_length(argument0) estring='' for(i=1;i<=len;i+=1) { echr1=string_char_at(argument0,i) eord1=ord(echr1)-argument1 echr2=chr(eord1) estring+=echr2 } return(estring) decode(): // argument0 - string // argument1 - key len=string_length(argument0) dstring='' for(i=1;i<=len;i+=1) { dchr1=string_char_at(argument0,i) dord1=ord(dchr1)+argument1 dchr2=chr(dord1) dstring+=dchr2 } return(dstring) Ale powtarzam - nie polecam bo ktoś nie głupi może szybko odszyfrować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Pod warunkiem, że skrypt kodujący i dekodujący działa jak trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Poczekajcie zrobcie przyklad bo ja pod eventami patrze i nic wiec nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Doublepost sorka ale odswiezam temat i chce przyklad tego co robil psychix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Co to za problem? Wczytujesz plik ini i wywołujesz funkcję decode() na zaszyfrowaną zmienną. Gdy chcesz zapisać to robisz encode() a potem zakodowaną zmienną zapisujesz do pliku. W czym masz problem? Nie będę robił przykładu bo to zbyt proste do zrobienia ;/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Dla mnie to jest problem wiec prosze o przyklad :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 https://gmclan.org/up739_11_ini.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Świetnie, z nazwy tematu jednoznacznie wynika, że chodzi o kodowanie, prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi