chlebo Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Witam ;] a wiec chodzi o to, zeby wrog strzelal tylko wtedy do mnie jak mnie "widzi".... np. jestem za sciana wychodze i wtedy wrog powinien strzelac, a jak sie schowam to zeby przestal... pzd chlebo ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 byl taki temat niedawno. wystarczy poszukac ;) no dobra masz: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=7329 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlebo Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 if collision_line(x,y,obj_bohater.x,obj_bohater.y,obj_sciana,1,1) instance_create(x+16,y+16,obj_pocisk_wroga) alarm[1]=100 Takie cos mam w alarm wpisane...jak stoje za sciana to i tak strzela ... co zrobic !? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 ja niemoge popatrz sie na swoj kod a dopiero potem zadawaj glupie pytania! if collision_line(x,y,obj_bohater.x,obj_bohater.y,obj_sciana,1,1) { nie_strzelaj=true; } else { nie_strzelaj=false; } if nie_strzelaj=false { instance_create(x+16,y+16,obj_pocisk_wroga); alarm[1]=100; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlebo Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Dodlem to co mi napisales w code... teraz nie strzela wogole ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 wywal to co napisales if collision_line(x,y,obj_bohater.x,obj_bohater.y,obj_sciana,1,1) instance_create(x+16,y+16,obj_pocisk_wroga) alarm[1]=100 i daj tam to co ja napisalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlebo Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 tak zrobilem... i wogole nie strzela ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 A w jaki event to dałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlebo Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 alarm 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 A nastawiłeś na create alarm1 na jakąś wartość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 ja niemoge popatrz sie na swoj kod a dopiero potem zadawaj glupie pytania! if collision_line(x,y,obj_bohater.x,obj_bohater.y,obj_sciana,1,1) { nie_strzelaj=true; } else { nie_strzelaj=false; } if nie_strzelaj=false { instance_create(x+16,y+16,obj_pocisk_wroga); alarm[1]=100; } Rządzisz! Nie wystarczy tak napisać? if!( collision_line( x, y, obj_bohater.x, obj_bohater.y, obj_sciana, 1, 1 ) { instance_create( x+16, y+16, obj_pocisk_wroga ); alarm[1] = 100; } ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 A nie wystarczy zrobic zeby ten pocisk sie wbijał w sciane? EDIT: 50 POST Jestem Smart Newbie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 @up nie! bo będzie strzelał ciagle - nawet w ściane - a chodzi żeby strzelał tylko jeśli widzi wroga :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi