hoffer Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Ja i wrogowie wchodza w sciane i inne obiedkty ...nie moga przez nie przejsc bo sa solid ale wchodza ja kzrobic aby tego nie bylo aby w calosci zatrzymywali sie przed sciana innym odiktem a nie w niego wchodzili... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Użyj move_contact_solid() :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffer Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 ale oni maja sie zatrzymywac przed nimi i je omijac...wrogowei podrzaja za mna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Jest taki przykład na stronie... bez porządnnego algorytmu tego nie zrobisz... a skoro mp_potential_step ci nie pasuje to klapa :/ musisz zastosować jakiś algorytm... Mówie ci póki co użyj mp_potential_step - wystarczy ci póki co... może wrogowie nie są zbyt mądrzy ale zawsze coś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffer Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 o powiesz jak to zrobic robie 1 dzien w GM chodzi oto aby oni chodzili kawalek od sciany i zatrzymywali sie przed nia a nie wchodzili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 No mówię ci poszukaj tego przykładu... a tak ci przeszkadza że się o tę ściane ocierają? ;) Nie tak łatwo jest zrobic omijanie samemu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 uzyj if distance_to_object Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffer Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 nie widizalem nigdzie tego przykladu... a nie wiem jak to wpisac(co gdzie i jak) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 @M@ti: Ale co mu to da? żeby omijał musisz zmieniać mu jakoś direction i ustawic alarm. Jak alarm dzwoni to znowu zmienić direction... nie wiem wogóle :/ Tak kombinuję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffer Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 w przyklaadach nie ma nic aby przeciwnicy/gracze nie wchodzili w scianu a u mnie wchodza..ja tez.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Jak to nie ma- szukaj uważnie... masz https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=8 jak byk nazwa ewidentna 'omijanie przeszkód' ... ech... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 @yoda: ja zrozumalem ze oni maja sie zatrzymywac przed sciana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffer Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 nie ma sa inne przyklady chodzi oto aby postacie nie wchodzily w inne obiekty..maja stac/chodzie etc przed mimi Moze trzeba jakos odiety inaczej narysowac albo je jakim polem niewidizalnym otoczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 @ M@ti: A ja zrozumiałem tak: ale oni maja sie zatrzymywac przed nimi i je omijac...wrogowei podrzaja za mna... ;) ściągnałeś ten przykłąd co ci dałem?? Tam jest to co chcesz!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffer Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 dopiero teraz...ale powiem ci ze jak postacie zmienilem na kropki to one nie wchodzily w przedmioty tylko zatrzymywaly sie przed mimi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Kropki? wtf? Może miały maski większe :/ własnie daj maskę w kształcie koła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffer Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 tego przykladu nie moge otworzyc ma rozszezenie gmd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Jak to nie możesz - wejdz w gma >> wybierz opcje otwórz >> ustaw żeby wyświetlał Old game maker files i otwórz go :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffer Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 co to sa te maski....bo to ma cos z nimi wspolnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 lol już zapomniałeś? przecież pisaliśmy ci w tamtym temacie... boże... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffer Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Jak zrobic te maski..bo nigdzie nie moge znaleść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 okienko edycji obiektu >>> lewa strona okienka >>> dolna strona okienka >>> napis mask: <same as sprite> :twisted: EDIT: tak sie zastanawialem... ze jesli hoffer dalej bedzie TAKIE pytania zadawal, yoda to zaniedlugo bedziemy miec po 1000 postow xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffer Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 to to wiem ale co tam mam wstawic...bo wlasnie tego nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 jak to co?? o co ci chodzi? :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffer Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 jak robie same as sprite to nadal ma kolizje z obiektem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 ZROB SPRITE KOLECZKA!!! (sry za wielkie litery ale... no... sami wiecie :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffer Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 a te kuleczka maja byc wieksze od mojego obiektu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 tak! (no najlepiej takie koleczko gdzie sie hero ledwo zmiesci (szer. i dl. takie jak hero)) @down: zebralem sily :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 No pomyśl logicznie? Co by to dało gdyby były mniejsze? @up: dzisiaj jestes szybszy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffer Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 teraz to ja nie wchodze w nie(wiec jest dobrze)...ale przeciwnicy tak.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi