hoffer Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Jak zrobic aby wrog obracal sie w moja strone...widok z gory dziekuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 image_angle=point_direction(x,y,gracz.x,gracz.y) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 direction=point_direction(x,y,gracz.x,gracz.y) image_angle=direction wymagana wersja pro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffer Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 a gdzie to wpisac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 event step obiekt wrog EDIT: apeluje o aktualizacje FAQ!!! (dodac linijke o image_angle i o wersji pro bo dosc czesto gmclanowicze sie o to pytaja!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffer Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 zrobilem tak jak mowiliscie i nie dziala (a czy musze obrazki porobic aby sie obracaly czy automatycznie sie zrobia tak jak gracz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 A masz wersję pro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffer Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 tak mam pro i teraz mam problem ze wrogowie ja dojda do naroznika ot tam sie blokuja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 nie musisz robic obracania jesli uzywasz image_angle a gracz ma byc odwrocony w prawo! EDIT: to znaczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 No jak im każesz zapewne tam iść to się nie dziw... tak jak wyżej - dokładniej proszę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffer Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 jest odrucony w lewo a zauwazylem ze oni nie obracaja sie w gore ani w dol a maja sie obracaj o 260 stopni i strzelac we mnie i jak zrobic aby sie na naroznikach nie blokowali mam ustawione losowe chodzenie co 3 sec zmiana kierunku i odbijanie sie od scian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 poustawiaj im odpowiednie maski np. koleczka :P a wrog ma byc obrucony w prawo!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 260 - a nie 360? Jak to sie nie obracają - muszą się obracać... Skoro masz go w lewo to moga sie ŹLE obracać - ale na pewno się obracaja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffer Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 obracaja sie juz :) a jak zrobic im sciezke Zrobilem aby przy zetknieciu sie ze sciana sie odbili aha i jezszcze sa oni obruceni w moja strone a ja jestem za nimi to strzelaja plecami tak jakby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 dziwne - bo powinni sie obrócić do ciebie... na pewno mają point_direction(x,y,gracz.x,gracz.y) a nie point_direction(gracz.x,gracz.y,x,y)? A scieżkę edytorem path'ów... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffer Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 napewno....tylko oni sie blokuja w naroznikach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Doh! no nie dziwne że się blokuja... daj im maski tak jak mówił M@ti... Albo ustaw path... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffer Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 teraz zauwazylem ze ida do miejsca tam gdzie poczatkowo ustawia sie moj bohater..a jak dac te maski ?? lub ustawic path Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Robisz sprite maski i dajesz w obiekcie maskę - jest w lewym dolnym rogu takie cos Mask: 'same as sprite' - rozwijasz to i wybierasz odpowiedni sprite :) A path dajesz klockiem - jest w pierwsszym dziale... musisz najpierw zrobic ten path. A dałeś w step ten kod co ci na początku podawaliśmy? Jeśli tak to powinni iść do aktualnej pozycji bohatera... hmmm.... @down: muahhahah :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 masz okienko edycji obiektu. po lewej pisze mask: <same as sprite> zmieniasz to na sprita (tunajlepiej chyba bedzie kwadrat... EDIT: yoda pierwszy... ech... ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffer Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 gdzie i co mam kliknac..ja nie widze zadnej maski wpisalem w step ten kod co mi podaliscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Omg naucz się szukać - lewy dolny róg... co screeny mamy dawać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffer Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 robie to w edit sprite ?? tam nie ma zadnej maski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Aaaaaaa nie sprite tylko OBJECT!!! Wyrażnie mati napisał masz okienko edycji obiektu. echhh.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffer Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 chodzi o to gdzie dodaje sie eventy to to mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Jakie eventy... w oknie edycji obiektu (kliknij 2 razy na obiekt wrog) i tam w lewym dolnym rogu ustawia się maski... @down: mhihihi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 no i po lewej stronie okienka na dole masz mask dajesz sprita maski i gitara B) EDIT: ARGHT!!! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffer Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 musialem zmienic na advence mode i co mam zaznaczyc w tym mask...kwadracic czy siebie (kwadracik to mur w ktrym sie blokuja) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 daj najlepiej kwadracik :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffer Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 dalem ale i tak dupa..oni zmiezaja do jakiegos punktu na mapie i nawet sie nie obracaja za mna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi