Pablo-GM Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Witam robie gre mmorpg mam zrobione tworzenie konta w grze i postaci i chce zrobic tak zeby postacie ich lvl atak itp zapisywaly sie w pliku ini jak to zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Normalnie, tzn. użyć funkcji zapisujących do pliku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 jakiego kodu trzeba uzyc?i do jakiego eventu dac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_4649 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Do jakiego eventu to zależy. A kod zaraz podam. ini_open('nazwa.rozszerzenie'); ini_write_string('Zmienne','xx',string(jakisstring)); ini_close(); Oczywiście do liczb musisz używać ini_write_real. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 no dobra tylko dalej mam klopot Pablo podam ci link i innym do tego przykladu bede ci wdzieczny jak go poprwisz i dasz link=https://gmclan.org/up1717_11_StworzPostac.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 po 1 : robisz 3 zmienne bohater1,bohater2,bohater3 i zmienną kolor i przy wybieraniu każdemu slotowi przypisujesz odpowiednią zmienną bohate* , a każdemu bohaterowi odpowiedni kolor <- proste i (mam nadzieje)skuteczne EDIT: potem zapisujesz do *.ini wszyskie zmienne bohater* z przypisanaki im zmiennymi kolor , czyli z odpowiednim spritem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi