Pablo_4649 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Witam! Stworzyłem zegarek do swojej gry i nie wiem czy można zrobić, żeby przed minutami było 0 na przykład: 12:05, 13:02, a nie 12:5, 13:2. Z góry dzięki za pomoc! Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 To daj rysowanie <godzina>:0<minuta> Zalezy jak masz zrobione to rysowanie ._. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 To daj rysowanie <godzina>:0<minuta> Zalezy jak masz zrobione to rysowanie ._. Ale jak będzie minuta np. 12 to wyjdzie 16:012? :huh: Może spróbuj tak: if( current_minute < 10 ) { current_minute = 0 + current_minute; } Nie wiem czy będzie działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_4649 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Już chyba wiem trzeba użyć if minuta<10, tylko żeby to rysowało w dobrych odstępach. EDIT: Da radę narysować parę zmiennych w 1 draw_text?(chodzi o odstępy między kolejnymi rysowanymi zmiennymi, w C++ można było robić to za pomocą strzałek(>>)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Draw: if( minuta < 10 ) { draw_text( x, y, string( godzina ) + " : 0" + string( minuta ) ); } else { draw_text( x, y, string( godzina ) + " : " + string( minuta ) ); } :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_4649 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Dzięki teraz działa jak należy. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi