Oriental Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Mam problem z zrobieniem (dodaniem) strzelania do silnika marbs online engine. Teraz robie ze jak wcisne spacje to pokazuje object bullet. A on wysyla tylko dane o swoim x i y i wysyla. Ale cos tu nie dziala bo pokazuje sie i odrazu znika jak zrobic poprawne dzialanie strzelania? Double!!! HELP ME~~ Double nr 2!!! Kurde tyle tu MMowcow a nikt nie umie rozwiązać problema z strzelaniem??. HELP!!!!!!!!!!! ~~~~ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Lol, trzy posty pod rząd :D Trochę niedokładnie opisałeś problem, może dlatego nikt nie pisze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 ~3 post bo moj temat był już prawie na 2 liście a tam nikt nie zagląda :P Poprostu nie wiem jak zrobic strzelanie w przykladzie z samochodem. Przerobilem go na swoje potreby ale nie wiem jak zrobic zeby object strzelał. Co oprucz wysyłania postion brakuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Ekhm, zobacz sobie w dowolnym przykładzie strzelania jak robić żeby strzelał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 ale mu chodzi o strzelanie przez neta, nie chce mi sie dochodzić, daj ten swoj projekt to ci poprawie i opisze. Tyle tu MMOwców? ile? Co ty liczysz tez wszystkich tych co tu odrazu wchodzą i na cześć piszą temat "chce zrobić mmorpg" -.-? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Tak oni tez coś umią :) Propo to nie ten komp bo mój nie ma neta ale co rzeba zrobić aby object (strzal czar dupa czy cos) wysylal informacje i server itp wszystko zgrane było? Wes merbs online engine można ściągnąć a ja przerabiam race exemple. A utaj magiczny link do tego https://gmclan.org/up2192_4_Racer_Online_Example.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 39dll jest tak prosty, że aż banalny, oto przerobiłem to co podał Oriental tak by działało lepiej, było mniej łączo-żerne, i żeby było strzelanie, ruch też można upłynnić ale to malutki szczegół, nie chciało mi się. Prawy przycisk myszki to strzał. http://www.gmclan.org/up199_4_Racer_Online_Example.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Skoro tak to łatwe to wytłumacz mi pare żeczy ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Napotkalem problema (moze mi pomorzesz). Czemu jak w player other zrobie kolizje z nabojem i zeby pokazalo wybuch to odrazu pokazuje a inny player widzi ze strzelam. Kurd :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi