M@ti002 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 siemka koledzy! (i kolezanki of course :D ) otoz mam pewien dylemat. macie pomysl jak zrobic kopanie? tzn. takie ze mam platforme oraz platworme z zakopana koscia (sterujemy psem :D ) i one sie wygladem PRAWIE nie roznia. i jak zrobic ze jak pies jest na tej wlasnie platwormie do kopania (nie identyczna os y tylko lekko odbiegajaca) to ze jak wcisnie np. shift to kopie? aha. kod najlepiej ma wygladac tak: blablabla <--- kod ktory wy wpiszecie if keyboard_check_button(tu nie wiem xD) { akcja kopania } tam gdzie pisze akcja kopania tam wiem co wpisac :D mam nadzieje ze zrozumieliscie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 if keyboard_check_button(vk_shift) { //akcja kopania } ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 najprościej zrób sprawdzanie "y" if( platforma.y < gracz.y+10//czyli gdy y platformy jest mniejsze niż y garcza + 10 (możesz bez tego 10 :) to akcja kopania :)) //akcja kopania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi