hugos147 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 A więc mam pytaniem, jaki skrypt napisać w Step potwora by szedł losowo za bohaterem? Próbowałem zrobić to różnie ale nic nie ułożyłem. Pomożecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 To losowo czy za bohaterem? Zdecyduj się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 action_move("000000010",5) ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugos147 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 No właśnie losowo za bohaterem, chodzi mi o to że jest mapa gdzie się bije bohater i potwór. Bohater zaczyna z lewej a potwór z prawej i chce zeby ten potwór chodzi za bohaterem i go atakował ale żeby też odchodził od bohatera żeby cały czas go nie naparzał. mimek mnie się nie pytaj bo ja nie wiem:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Alarmy, distance_to_object, sprawdzanie sprite_index - naucz się stosowac odpowiednie funkcje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 możesz przesłać to co masz i Ci to zrobie, bo na szybko nie umiem :P:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugos147 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Latwo mówić ja dopiero zaczynam przygode z GM:p To możecie mi jakoś pomóc skryptowo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 No to czekaj :) już to pisze :) dam w edicie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugos147 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Ok :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Prościzna... :P create: bBij = 1; step: if( bBij ) { if( distance_to_object( ObjBohater ) > 5 ) { direction = point_direction( x, y, ObjBohater.x, ObjBohater.y ); speed = 3; } else { //akcja bicia alarm[0] = random( 60 ) + 60; bBij = 0; } } else { speed = -3; } alarm0: bBij = 1; :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 he he a ja mam taki if distance_to_object(lol)>??//gdzie znaki zapytania to ilość pixeli :) {move_towards_point(przeciwnik.x,przeciwnik.y,2)}//idź w strone x i y przeciwnika o prędkośi 2 @Maxpayn a co napisze w creata?? create od Maxpayna alarm[0] = random(60) :) co, nie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 A ja zrobiłem jeszcze z randomowo czasową ilością bicia po której się odsuwa. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugos147 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zaraz przetestuje oba sposoby :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Maxpayn@ wim,że masz lepszy kod, ale też bym taki napisał :) i zwracam honor, co do kodu HUGO przecież może połączyć te dwa kod i wyjdzie mu kod od Max-mek'a :) hahaha:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 A sorki muszę swój kod poprawić zaraz dam jako przykład. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugos147 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 No właśnie bo mam błąd:P direction = point_direction( x, y, x.obj_hero, y.obj_hero ); Tutaj mam dokładnie błąd:P Edit: Będe za 30 minut, jak zrobisz ten przykład to nie za bardzo skomplikowany że będe musiał robić "sto" obiektów:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugos147 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 maxpayn gdzie ten przykład? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi