Takeshi Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Chciałbym zrobić do gry tabele w której można wsadzać zbroje itp. Czy może mi ktoś ją zrobić będę bardzo wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Przecież na forum było pełno tematów o backpackach, poszukaj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 :) <<przykład Konrada-GM bardzo fajny :) Edit: Jeśli chcesz aby przedmioty były przeciągane do backpack'a to przykłąd podany wyżej połącz z tym https://gmclan.org/up1644_11_karty.html<--- nie moje ale jest przeciąganie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takeshi Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Ale ja nie chce BackPack tylko żebym mógł zakładać zbroje na siebie itp. i dodawało obrony itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 ahaaaa no to dużo bedzie pisania :) Edit: Już ją robie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takeshi Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Dzięki bardzo :) Będę wdzięczny i dam cię w Credits. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 ahh ja mam przykłada ale nie na tym kompie więc sprubuje wytłumaczyć. Zrób 2 obiekty w kształcie kwadrata 32x32 pierwszy object nazwij bp_armor drugi bp_shield. W ich create daj zmienną uzywany = 0. Zrob bohatera ktory ma obrona = 0. Potem po ile chcesz armorow i shieldow a mniej takojako. Armor w create wstaw item_uzywany = 0 w step if item_uzywany = 1 bohater.obrona += tu wpisz obrone armora po nacisnięciu lewym klawiszem myszy na armor daj if point_distence(x,y,bohater.x,bohater.y) < 30 { if bp_armor.uzywany = 0 { x = bp_armor.x y = bp_armor.y bp_armor.uzywany = 1 } } po nacisnieciu prawym myszki if item_uzywany = 1 { x = bohater.x y = bohater.y item_uzywany = 0 } Wtedy pokaze item pod bohaterem co da efekt że wyżucił armora czy co na ziemie. Powinno działac nie mam jak zapodac ci mojego przykladu z parami po 10 itemow kazdej klasy: helmet legs glases itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 to po co ja robie cały przykład ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Nie wiem :P ja to zrobilem w 30 sekund ;] Tutaj przykład https://gmclan.org/up2192_11_przyklad_BP_by_meee.html A tu masz co innego by mee wes se poogladaj moze sie przyda: https://gmclan.org/up2192_11_czar_SRNIA.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 heh ja to robie od 18:11 do 18.23 i od teraz od zaraz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takeshi Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 A będzie to działało do gry MMORPG? :P I jak zrobić żeby to za mną chodziło te objecty Armor, Broń i Tarcza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Polecam przykład atak_ala_tibia pietera. Tam jest duzo fajnych przykłaów do mmo i ogulnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takeshi Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Oriental możesz podać linka bo nie mogę znaleść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Na stronie głównej jak znajdę to podam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takeshi Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Ja szukałem i nie znalazłem. Czy może ktoś podać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Na prawde tak trudno znalezc?? Na dole strony gdzies - https://gmclan.org/index.php?pliki=4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 tam przyklad RPG nie ma inventory nawet :<. Chodzi mi o ten przyklad rpg 2.0 aplikacja tylko zeby na gm6 bylo.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi