początkujący Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Czy można w grze stworzyć przycisk, przy którym jeżeli jest wciśnięty, uruchamia się opcja "Let the game window always stay on top" (czyli żeby okno było, lub nie było zawsze na wierzchu) w Global Game Settings". Wiem, jak stworzyć przycisk, tylko nie wiem, jaki wpisać kod (bo chyba tylko kodem się tak da). Pomoże mi ktoś :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 window_get_stayontop() Na szybkiego wlaczylem GMa i recznie znalazlem ta opcje jak zaczalem wpisywac game_~ i window_~ :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
początkujący Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Dzięki :crying: :crying: . A między te nawiasy wpisać "true" i "false", czy 0 i 1? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Nic sie nie wpisuje wlasnie, to chyba tylko w 1 strone idzie xD czyli na topa, a zeby zeszlo to juz nie wiem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
początkujący Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 No to będę kombinował :D :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Daj ze jak sie zaznaczy przycisk to global.przycisk_od_okna=1 a jak odznaczy to global.przycisk_od_okna=0 w step gracza: if global.przycisk_od_okna=1 { window_get_stayontop() } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
początkujący Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Ja myślę, że jak się da taki rozkaz to on jest stały, ale zawsze można spróbować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Przecież funkcja window_get_stayontop() jest do sprawdzania, czy okno jest zawsze na wierzchu, a nie do ustawiania. Założę się, że nawet nie sprawdziliście rezultatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 A to bardzo przepraszam za wprowadzenie w blad ale lecialem na szybkiego i logike ;S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
początkujący Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Aha <_< . No nic, jak kto ma pomysł to piszcie, na razie zostawie odpowiednie obiekty, a jak kto coś wymyśli to proszę bardzo. PS: Do tej pory, każdy, kto mi pomógł jest w autorach :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Przeprosiny przyjęte =]. window_set_stayontop(arg); w miejsce arg wpisz 0 jeśli chcesz, żeby nie było na wierzchu, 1 jeśli chcesz, żeby jednak było. :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
początkujący Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Aha, już. <_< Jak wpisuje 1 i sprawdzam wyskakuje błąd o złym wpisaniu skryptu. Coś jeszcze? (bez urazy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Coś musiałeś poknocić bo u mnie wszystko działa. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
początkujący Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Taa? :mellow: A to nie wiem... dokładniej piszę tak: if slajd=1 window_get_stayontop(0); sprite_index=top image_index=slajd A błąd pisze tak: ERROR at line 2 pos 24: Wrong number of arguments to function of script. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 window_set_stayontop(true); ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Chyba nie czytałeś mojego posta, bo napisałem, że window_Set_stayontop() a nie window_Get_stayontop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
początkujący Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Aaa, sorry, ja taki niezdara jestem :) :D :) . Sorry jeszcze raz. Oczywiście jesteś w autorach B) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 if slajd=1 window_set_stayontop(0); sprite_index=top image_index=slajd Czy aby na pewno pozmieniałeś wszędzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi