Punisher Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Pokaze na łancuchu: skok> jezeli Kolizja z blokiem>Jeżeli pod kontem x>jeżeli spacja pressed=stoi na murze stoi na murze> spacja released> wyskok ze sciany rozumiecie? http://jjufdkgaikgadldghal.patrz.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 na 64digits.com widziałem ;) Edit: Znalazłem http://64digits.com/games/index.php?cmd=vi...ame&id=4051 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Punisher Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Bardzo fajny przykład ale mi chodzi ocoś typu prince of persia. Oto że wskakuje na ściane i sie jej trzyma w pionie a po wypuszczeniu spacji wybija sie z niego :bye1: if vspeed>-3 { if colision=true { if Keyboard_check_pressed(vk_space) { gravity=0 gravity_direction=270 } } } else if colision=true { if keyboard_check_released(vk_space) { gravity=0.5 vspeed=8 } } Co o tym myslicie? :unsure: jak wykryć kolizje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 W kolizji daj global.colision = false i wszystkie colision = true zmieni na global.colision = true ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Punisher Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Nadal niewiem jak to zrobić Przykład by sie przydał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi