McCzarny Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Witajcie mam problem mam skrypt który ma za zadanie zmieniać opcje kupowania z budowli na badania i odwrotnie oraz gdy jest włączone "drzewko technologii" to wtedy zmieniało się z drzewka budowli na drzewka badań. Zmienne globalne to: global.opcjekup - jeżeli 1 to znaczy że jest opcja badań włączona jak 2 to budynków global.drzewko_on - określa czy drzewko technologii jest włączone To jest skrypt w przycisku "badaj" if global.opcjekup=2 then { if global.drzewko_on=0 then alarm[0]=1 and global.opcjekup=1 else alarm[1]=1 && global.opcjekup=1 } I gdy klikam (global.opcjekup=2 i global.drzewko_on=0) to nic się nie dzieje =/ gdzie zrobiłem błąd Załączam jeszcze plik .gmk (GM7) około 3.5 MB http://mcczarny.googlepages.com/problem.gmk Z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 nie używaj then to jest nie potrzebne przynajmniej w twoim przypadku :P if global.opcjekup=2 { if global.drzewko_on=0 { alarm[0]=1 global.opcjekup=1 } else { alarm[1]=1 global.opcjekup=1 } } 'and' lub '&&' używa sie w sprawdzaniu warunków, przynajmniej jeszcze nie słyszałem zeby funkcje łaczyć and'ami xD :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McCzarny Opublikowano 31 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Już wszystko działa (łącznie ze znikaniem ikonek które były powodem też podkoszonego skryptu). Wielkie dzięki za pomoc a co do and i && to ja na chłopski rozum wziąłem i dlatego to tak wpisałem :P. Jeszcze raz dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi