karus99 Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Mam pytanie czy da się tak zainstalować Vistę żeby Xp został dało się go włączyć i żeby zostało wszystko co było dotychczas? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Zrób dwie partycje na jednej "XP" na drugiej "Vista". =} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Możesz zainstalować VMware Server i na nim np. Vistę Remember: Windows Sux Linux Rulez Windows 2003 Giga-Sux ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 20 Lipca 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Mam pytanie czy da się tak zainstalować Vistę żeby Xp został dało się go włączyć i żeby zostało wszystko co było dotychczas? Jakbyś zajrzał do instrukcji, to byś wiedzał że tak i jak. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravh Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 A ja propnuje Ci zainstalować Virtual PC microsoftu, tylko że najlepiej jakbyś miał ok 1GB pamięci. Wersja Virtual PC 2004 SP1 jest dostępna za darmo: VPC 2004 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 20 Lipca 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 A ja mu proponuję zainstalować normalnie na innej partycji, bo na wirtualu to to będzie chodzić jak krew z nosa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Windows Sux Linux Rulez nie ma to jak porównywanie kernela do systemu operacyjnego :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 nie ma to jak porównywanie kernela do systemu operacyjnego :P Ale gdyby sprecyzować określoną dystrybucję, to Fervi ma rację. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 20 Lipca 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 No raczej nie, bo wy jesteście kacapy. Coś was się spytać o linuksa na ircu, to nie wiecie. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 ooo, jeszcze czego! ja po prostu nie hacze w tarach :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Phew, archiwizacja a kompresja. :P Poza tym, do tarów to ja mam graficzne narzędzia. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kohena Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 A ja zainstalowałam XP na D, potem Vistę na C: Okazuje sie ze bootloader xp zgubił plik ntldr; co objawiło sie wpisem (po wyborze uruchomienia xp): plik: \ntldr stan : 0xc000000f skopiowałam plik ntldr z płytki win xp (copy {CD}:\i386\ntldr {dysk z XP}:\ ale bez rezultatu. Teraz po wyborze XP system się restartuje. Próbowałam także w Command Prompt: g:\boot\bootsect.exe –NT60 All bcdedit.exe -create {ntldr} -d "Windows XP" bcdedit.exe -set {ntldr} device partition=d: bcdedit.exe -set {ntldr} path \ntldr bcdedit.exe -displayorder {ntldr} -addlast komunikaty pokazały, ze wpis o uruchomianiu xp juz jest w loaderze, a wszystkie operacje przebiegły bezbłędnie. Ale bez zmian. XP nie chce się uruchomić... I co teraz? Pozdr.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi