matrekus Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Cześć! mam problem robie grę arkanoid i przy kulce (tam gdzie ma nie być białego tła ma być transparent) to niewiem dlaczego ale game maker pokazuje taki białe kropki gdzie wstawiłem transparent jak to zlikwidować ? link do gry : https://gmclan.org/up2682_11_arkanoid.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 dlatego tak pokazuje bo masz niechlujnego sprita musisz tą kulke wokoło dokładnie zamalować w jednym tle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matrekus Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 dziex za odpowiedź a zrobi mi to ktoś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Jak masz sprita to wejdź w edytowanie go i weź biały czy jakiś kolor tego backgroundu sprita i stopniowo go zamalowywuj i podglądaj w show preview...aż będzie cały na transparenta bez białych punktów. edit: kto Ci ma to robić jak to dziecinnie proste a Ty już kogoś prosisz o przysługe, bierz się do roboty! @ kubos: po co mu to zrobiłeś? teraz zrób mu całą gre... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matrekus Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 dziex za pomoc :D myślę że temat można zamknąć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Tam w prawym dolnym rogu pixel sprita odpowiada na zamalowywanie i takie tam... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 https://gmclan.org/up2118_11_arkanoid_1_.html Prosze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi