marseel Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 chciałbym zrobić plansze o szerokości np. 1000 i chciałbym, ze jak mój bohater przesuwa sie np. w prawo to zeby plansza przesuwała sie razem z nim. szukalem ale nie znalazlem :mellow: edit: juz mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Zaznacz opcje unable to use view,później wybierasz postać za którym ma się przesuwać plansza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Wchodzisz w rooma, tam zakładka views i masz taki napis "object following:" Tam wybierasz gracza... Pod tym jest Hbor i Vbor, tam podajesz dystans jaki musi być pomiedzy graczem a krawędzią ekranu aby obraz sie przesuwał a Hsp i Vsp to jest po ile pixeli ma sie ekran ruszac Musisz zaznaczyć jeszcze "enable use of view" i "visible when room starts"... Dział "view in room" w zakładce "views" jest od rozmiaru pola widzenia a "port on screen" to są pola w których ustala sie położenie danego ekranu widokowego... Wiem że to jest pokręcone XD może zrozumiesz xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marseel Opublikowano 16 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 i jeszcze jedno gdy mój bohater sie zamieni w innego to żeby dalej był śledzony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Było już tyle tych tematów że liczyć aż do tylu nie umiem. Wystarczy poszukać a nie czekać na gotowca. <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 To musisz zrobić objekt za którym będzie podążał ekran, A ten objekt będzie podążał za graczem... jak będziesz chciał pokazać coś innego to zmienisz pozycje tego obj =P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marseel Opublikowano 16 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 dzieki zrozumialem zrobilem i wkrotce pochwale sie gra ktora zrobie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Ależ nie ma za co =P xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi