Gość Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Mam pytanie. Wie ktoś, albo czy jest możliwość zakładania konta w grze i żeby ono się zapisywało do rejestru ( i jeśli się nie zakodowuje to zakodować)?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Jest możliwość i to dość prosta.Dane będą zapisywane do *.ini. I po krzyku masz tu cos takiego (nie moj kod) //zmienne global.login = 0 global.haslo = 0 grac = 0 grac1 = 0 //tworzenie profilu //podawanie wartosci login, haslo show_message('Tworzenie profilu') global.login = get_string('Podaj login','login') global.haslo = get_string('Podaj haslo','****') //zapisywanie tego do pliku ini ini_open('dane.ini') ini_write_string('dane','login',global.login) ini_write_string('dane','haslo',global.haslo) ini_close() //logowanie //podawanie danych show_message('Logowanie') global.login = get_string('Podaj login','login') global.haslo = get_string('Podaj haslo','****') //sprawdzanie czy dane sa poprawne ini_open('dane.ini') if ( global.login ) = ini_read_string('dane','login',global.login) then grac = true if ( global.haslo ) = ini_read_string('dane','haslo',global.haslo) then grac1 = true ini_close() //jesli sa poprawne if ( grac ) = true and ( grac1 ) = true { show_message('Zostales poprawnie zalogowany') //tu ma sie potem to wszystko dziac jesli jest poprawny login i haslo } else { show_message('Zly login lub haslo') //tu co ma sie stac jesli dane sa bledne } Coś takiego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Nie o to. Ten kod to ja używałem pół roku temu :P EDIT: I to jest zapisywanie do pliku INI albo do innych a ja chce do rejestru i wogóle gdzie indziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harrrry Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Funkcje operujące na rejestrze: registry_read_real(klucz,wartość) //zwraca liczbę registry_read_string(klucz,wartość) //zwraca tekst registry_write_real(klucz) //zapisuje liczbę registry_write_string(klucz) //zapisuje tekst registry_exist(klucz) //sprawdza czy klucz istnieje Funkcje wczytujące wartości zwracają 0 lub pusty ciąg jeśli klucz nie istnieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi