palermo Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Witam! Przeszukałem to forum i nie znalazłem odpowiedzi więc piszę nowy topic. Potrzebuję napisać polecenie, które zmieni mi rozszerzenie wszystkich plików na inne (w jednym folderze, np tym z grą). Np zmieniam rozszerzenie .jpg na .jpf. Próbowałem tak: file_rename('*.jpg','*.jpf'), ale nie działa. Czy jest może jakieś polecenie które zastąpi nam wszystkie pliki, np all.jpg? Proszę o pomoc! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mag_Ognia Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 @up czemu spamujesz? @topic hmm to aż tak konieczne że chcesz zmienić powiedz po co ci to to pogłówkuje Post kasy100 skasowany, @up w tym poście nieaktualny xd . Mała uwaga do wszystkich - jak raportujecie posty, to nie musicie tego samego co napisaliście w raporcie walić do posta, ok? Marmot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 W downloadzie gmc jest przykład "obsługa folderów" jakoś tak. to wyszukuje wszystkie foldery , albo pliki danego typu. potem w pentli mozna zrobić file_rename(...) :) Postaram się o przykład. EDIT: sprubuj z tym: wiersz2=0; nazwa2[wiersz2]=file_find_first('*.jpg',fa_readonly ); //zaczecie procesu szukania katalogow w podkatalogu data while(nazwa2[wiersz2]!=''){ //powtarza akcje, jezeli aktualne miejsce w tablicy nie jest puste wiersz2+=1; //przeskocz do nastepnego miejsca w tablicy nazwa2[wiersz2]=file_find_next();} //zapisz nastepna nazwe w tablicy file_find_close(); for (i=0; i<=wiersz2-1; i+=1) file_rename( nazwa2[i] ,string(nazwa2[i])-'jpg'+'jpf')// <- z tym to się totalnie nie oriętuje :P trzeba to poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi