RcE Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Witam!!! Problem polega na tym że mój objekt nie porusza się w pełni z roomem (tylko jedna strona ,w tym przypadku lewa) ,może napisze na czym stoje- mam gre platformową i dwa objekty jeden obrócony w lewo a drugi w prowo gdy idę w prawo obraz nie przesuwa się ,a gdy w lewo obraz przesuwa się w raz z postacią . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Moze na prawo jest koniec pokoju xD? #Edit Juz wiem! (...)w lewo a drugi w prowo gdy idę w prawo obraz(...) Czemu tam jest prowo !? Jak to ma isc w prawo jak sprite jest w prowo !? #Edit Teraz na serio, przez ten zart zauwazylem, po co masz 2 obiekty? Ustawiles view tylko na 1, daj jakiegos parenta czy cos a najlepiej to zrob to na spritach a nie obiektach w < i > We wciskaniu strzalki w > daj sprite_index=sprite_right a w lewo sprite_left czy jak tam masz nazwane a np przy strzelaniu z broni sprawdzaj jaki sprite i w dobrym kierunku strzelaj ja tak zrobilem w Bouncy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RcE Opublikowano 7 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 jasne że nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RcE Opublikowano 7 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Dzięki !!! teraz cię jak chcesz wystawie na credits. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Można też bez zmiany sprite'ów. GRACZ STEP: if (keyboard_check(vk_left) ) { x -= 3; image_xscale = 1; } if (keyboard_check( vk_right ) ) { x += 3; image_xscale = -1; } I jeśli gracz ma broń to możesz tak: BROŃ STEP: if( distance_to_object(Gracz) <= 10 ) { image_xscale = Gracz.image_xscale; x = Gracz.x; y = Gracz.y; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi