Nikas Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Siemka! Powiedzcie mi jak zrobić obrót wroga mam już że chodzi w moją stronę i przeskakuje przeszkody ale nie umiem zrobić że zmienia sprite czyli obraca się w moją stronę.poprostu idzie w lewo ma sprite w lewo,a jak w prawo to ma że idzie w prawo.noi jak skoczy to sprite że skacze. Z góry thx!! pozdro Nikas :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Po prostu przy eventach gdy skaczesz, chodzisz, itp., zmieniasz sprity. I tyle. :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Eghrr... To żeś mu wytłumaczył... <_< Na początek pytanie: platwormówka, czy widok z góry? Zgaduje że platwormówka, racja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Proszę się nie śmiać :) ale takie coś wymyśliłem w 10 sekund xD nigdy tego nie potrzebowałem tak więc nie wiem jak to ma wyglądać xD if (point_direction(x,y,o_gracz.x,o_gracz.y)>180)//chyba takie watrosci.. { image_index=1 //sprite w lewo } else if (point_direction(x,y,o_gracz.x,o_gracz.y)<180) //chyba takie watrosci.. { image_index=0 //sprite w prawo } oczywiście w create obiektu ma być: image_speed=0 EDIT PsichiX@ a no racja :) prościej i ładniej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 if(x-gracz.x<0)sprite_index=sprite_w_lewo if(x-gracz.x>=0)sprite_index=sprite_w_prawo :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi