trolu122 Opublikowano 4 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 chce ustawić Orgin w spricie ale nigdzie nie mam tego do ustawiania ;P mam gm 6.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 4 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 sprite_set_offset(sprite,xoffset,yoffset) Pozdrawiam :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 4 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 jak masz sprita to tam masz dajesz na center i masz po środku albo łapą pomajstruj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 4 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 musiałem kliknąć file i advance mode ;P nie wiem do czego to słuzy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 4 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 musiałem kliknąć file i advance mode ;P nie wiem do czego to słuzy? do tego żeby miec więcej funkcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 4 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 to jeszcze jedno expresowe pytanko :P bo tam robie sobie na tym przykładzie marka i jest obiekt i przyjmuje sprity, i jak zrobic zeby animac ja sprita była szybasz? nie moge w obiekcie Image_speed bo nie wszystkie sprity mają miec taką samą prędkosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 4 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 to jeszcze jedno expresowe pytanko :P bo tam robie sobie na tym przykładzie marka i jest obiekt i przyjmuje sprity, i jak zrobic zeby animac ja sprita była szybasz? nie moge w obiekcie Image_speed bo nie wszystkie sprity mają miec taką samą prędkosc troche niezrozumiale piszesz ale jeśli Ci chodzi o szybkość animacji obiektu to użyj image_speed=wartość image_speed nie odwołuje się do wszystkich obiektów tylko do obiektu w którym masz ten kod, więc do każdego obiektu daj sobie kod na image_speed z zadowalającą Cię prędkością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 4 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 troche niezrozumiale piszesz ale jeśli Ci chodzi o szybkość animacji obiektu to użyj image_speed=wartość image_speed nie odwołuje się do wszystkich obiektów tylko do obiektu w którym masz ten kod, więc do każdego obiektu daj sobie kod na image_speed z zadowalającą Cię prędkością Mi się zdaje, że on chce aby ten sam obiekt, w zależności jaki sprite będzie miał zmieniał prędkość animacji. Jeśli tak to wystarczy dodać jeszcze: if sprite_index=(nazwa sprite) { image_speed=0.7; } :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 4 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 właśnie o to mi chodziło :D dzieki london Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 5 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 hm nie działa ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Jaki błąd się pojawia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 5 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 nie mA błędu po prostu nic sie nie zmienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 W jakim evencie dałeś ten kod? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 5 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 create w stepie powinno być ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Spróbuj dać w step. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi