Kretek Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Nie wiem czy ktos cos z tego zrozumie ale sproboje sie spytac po mojemu xd 1. Jesli mialbym zrobic gre na dwoch i to ma byc przygodowka gdzie obraz bedzie podarzal za bohaterami tylko .. Ze jak 1 gracz bedzie na prawym koncu , 2 gracz na lewym koncu zeby mi poprostu nie znikl 2 gracz .. Cos w stylu mario .. i chcialbym ze jak dojdzie do takiego czegos ze jeden stoi na jednym koncu drugi na drugim zeby view byl blokowany zeby mozna bylo dopiero ruszyc jak gracz ktory bedzie na lewym koncu po prostu ruszyl krok w prawo .. Albo poprostu jak gracz nr 2 bedzie na prawym koncu a gracz nr 1 na lewym zeby poprostu gracza nr 1 przesuwalo w prawo , zeby mi nie znik gdzies w akcji :D Wie ktos jak to zrobic ? 2. Jak zrobic poprostu wybor gry na dwoch , ja dawniej to tak zrobilem .. zrobilem menu i byl wybor jeden albo dwa gracze .. i poprostu zdublowalem roomy z gry na jednego i poprostu do zdublowanych dodalem drugiego gracza .. np gra byla w 5 roomach .. wszystkie plansze bo cala gra miala 10 roomow + menu .. 1-5 roomy dla 1 gracza .. 6-10 dla 2 graaczy .. wiem ze jak noob zrobilem i to jest pamieciorzerne ale nie mam pojecia jak zrobic bez dublowania tych roomow XD Pomoze ktos ? z gory dzieki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 To bardzo proste: Dla obydwu graczy tam gdzie występuje ruch dajesz kod: if(abs(x-drugi_gracz.x)<400) { <akcja ruchu> } // jeśli odległość na osi x między graczami jest mniejsza od 400 to możliwy jest ruch w przeciwną strone niż do drugiego gracza :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kretek Opublikowano 3 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Dzieki wielkie .. :D .. "to bardzo proste" a ja z tym az do zaawansowanych polecialem xD jeszcze raz dzieki tylko pytanko male :D gdzie to mam dac ? :D .. jaki event ? step ? ;p a ztym wyborem ilosci graczy bez dublowania roomow to jak ? wiesz moze ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 tak bo do step dajesz wszystko co ma być przez cały czas (bez zmian) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 a ztym wyborem ilosci graczy bez dublowania roomow to jak ? wiesz moze ? biggrin.gif Wiem, zaraz może dam ci przykład wyboru postaci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi