fervi (Skovv) Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 Robię grę typu 1945 i potrzebuje takich rzeczy jak - Sklepik czyli, że mogę kupić jakieś lepsze działko i sprzedać - Zmiana broni. Jakby ktoś był tak kochany (w przenośni ;p), żeby mi zrobił takie coś za pomocą CTRL, ale zrobić tak, że jak masz broń to możesz użyć a jak nie masz to nie możesz użyć Kto pomoże będzie w credits :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 Fervu,jest coś co sam potrafisz zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 29 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 @up np. menu :P, grę sam zrobię, ale te skrypty mi się przydadzą, a pozatym się uczę, więc bądźcie wyrozumiali :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 Robię grę typu 1945 i potrzebuje takich rzeczy jak - Sklepik czyli, że mogę kupić jakieś lepsze działko i sprzedać Ale o co ci chodzi?! mamy ci napisać kod, narysować sklepik... może jaśniej :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 Kubos@ Nie nie mamy mu go zbudować xD tak aby on w nim mógł sobie kupować jakieś działa :P Ty może na Gierozorda ! (Giert**a :) ) To trzeba mu pomóc :P masz tu zasieki odemnie :) ######### :) A tak na poważnie Naprawdę to jest proste wystarczy kilka zmiennych typu jaką ma moc działko ile kosztuje i jak szybko strzela :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 nie wiem co ale moge Ci zrobić a tak na marginesie to robisz kupe gier, wszystko przerabiasz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 29 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 No takie coś, że kupuje w sklepie działo, i podczas gry klikam CTRL i mogę strzelać z działka. Może dajcie jakieś skrypty bo ja nie umiem narazie takiego czegoś czytać I można tak zrobić, że kupujesz działa itp. za score, czyli za to co zastrzelisz i sprzedasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karus99 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 Ja mam fajny pomysł może ty fervi to najpierw przykłady po przerabiaj a potem bierz się za robienie własnych gier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 Oczywiście że tak :) wystarczy że odejmniesz od zmiennej tą wartość :) np : global.score-=1000 Działko będzie kosztować 1000pkt :) karus99@ Też racja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi