kleraz Opublikowano 30 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2004 Witam ! Mam problem, jak zresztą wielu tu piszących. Po pierwsze: nie wiem jak zrealizować taki o to efekt. Bohater gry staje na kładce, a ta po pewnym czasie mu znika, po czym on z niej spada. Czy jest na to jakiś prosty sposob. Próbuję to jakoś obejść, ale kod jest nie najlepszy. Po drugie: tworzę swoją pierwsza grę samodzielnie od podstaw, jest to platformowka; opracowałem ruch mojego bohatera (sprite'a), ale nie jest on taki jakbym chciał. Czy są jakieś programy (darmowe), ktore pomogłyby mi w fazie projektowania ruchu, tak by mozna to bylo zautomatyzowac? I to by bylo na tyle. Pozdro! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2004 Ad. 1 Ustaw Alarm a w nim usunięcie objektu lub animację znikania objektu (jest generator takich animacji w GM). Ad. 2 Nie rozumiem pytania, ale jak coś to odsyłam do artykułu na mojej stronie o platformówkach: http://marmot.gual.pl/viewtopic.php?t=10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleraz Opublikowano 30 Grudnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2004 Dzieki za rede nr 1, co do dwojki chodzi mi o narzedzia, ktore ulatwilyby (zautomatyzowaly) tworzenie animacji ruch. No wiesz klatka poczatkowa i koncowa. Czy taki cos ma w ogole sens :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2004 Na tym forum wystarczy trochę poszukać. Podpowiem że na pierwszej stronie jest ten temat w tej samej kategorii co ty założyłeś ten. Temat się chyba nazywał Program do animacji 2D. Za następnym razem włącz wyszukiwarkę na tym forum, bo było już tutaj wiele tematów :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi