karus99 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Mam taki kod #include <iostream> #include <string> int main() { std::string wysokosc_kredytu, ilosc_miesiecy, wysokosc_zarobku, oprocentowanie; std::cout << "Podaj wysokość kredytu: "; std::cin >> wysokosc_kredytu; std::cout << "zł.\n"; std::cout << "Podaj okres kredytu (Od 12 miesięcy do 360 miesięcy): "; std::cin >> ilosc_miesiecy; std::cout << "Podaj oprocentowanie: "; std::cin >> oprocentowanie; std::cout << "%.\n"; std::cout << "Podaj wysokość zarobku: "; std::cin >> wysokosc_zarobku; std::cout << "zł.\n"; std::cout << "A więc chcesz wziąść kredyt o wartości " << wysokosc_kredytu << " zł przy oprocentowaniu " << oprocentowanie << " % na okres " << ilosc_miesiecy << " miesięcy przy zarobkach " << wysokosc_zarobku << " zł.\n\n"; std::cout << "Naciśnij Enter aby wyjść z programu"; std::cin.get(); return 0; } i mam problem bo jak podam wysokość zarobków to program się wyłancza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 A napisz sobie coś do czytania naciskanych klawiszy, np. z użyciem getchr(?). Z stream'ami początkujący mają problemy. Pozdrawiam, mroow. :cat: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 #include <iostream> #include <string> #include <conio.h> int main() { std::string wysokosc_kredytu, ilosc_miesiecy, wysokosc_zarobku, oprocentowanie; std::cout << "Podaj wysokość kredytu: "; std::cin >> wysokosc_kredytu; std::cout << "zł.\n"; std::cout << "Podaj okres kredytu (Od 12 miesięcy do 360 miesięcy): "; std::cin >> ilosc_miesiecy; std::cout << "Podaj oprocentowanie: "; std::cin >> oprocentowanie; std::cout << "%.\n"; std::cout << "Podaj wysokość zarobku: "; std::cin >> wysokosc_zarobku; std::cout << "zł.\n"; std::cout << "A więc chcesz wziąść kredyt o wartości " << wysokosc_kredytu << " zł przy oprocentowaniu " << oprocentowanie << " % na okres " << ilosc_miesiecy << " miesięcy przy zarobkach " << wysokosc_zarobku << " zł.\n\n"; std::cout << "Naciśnij Enter aby wyjść z programu"; getch(); } sprawdzałem ten kod działa. troche go zmodyfikowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karus99 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Dzięki proxx wszystko działa. Zamykam temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi