LionX Dagger Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 witam nie będę ściemniał i powiem że to beznadziejny przykład nic ciekawego to się może przydać komuś naprawdę początkującemu który zaczyna zabawę w 3d a zrobiłem go od tak z nudów XP więc wiecie nie muście pisać postów że to tandeta bo to jest tandeta a jak przyda się on choć jednej osobie to, to będzie wielki sukces i fart bo to niema nawet zbliżonej fizyki jazdy samochodem XP Wersja z backgroundem >>Download<< size 2,83 mb I bez >>download<< size 328 kb screen: 001 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Jako przykład to kicha bo bez komentarzy,ale jak byś zrobił taką gre to człowieku...=] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 27 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Wiesz kod nie jest trudny i jeśli ktoś wcześniej robił gry 2d w gm to myślę że większości rzeczy się domyśli do czego służą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 fajne nawet. tylko dlaczego jak skręcasz, to kierownica nie skręca? Ocena: 9/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 27 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Bo to sprite z carmageddonu a nie mój własny zrobił bym gdyby ręka z kierownicą była osobno a nie razem z autem XP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 nienajgorsze, ale nieskomentowane malo mi mowi, jako "ciemniakowi w GM" VISTA XP 98 SE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 27 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Ok. ok. jak dodam komentarze by było dla wszystkich jasne co gdzie i jak ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Taka mala uwaga: else if speed < 1 bieg="1" else if speed < 2 bieg="2" else if speed < 3 bieg="3" else if speed < 4 bieg="4" else if speed < 5 bieg="5" || \/ else bieg=string(speed div 1 + 1) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 27 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 else bieg=ceil(speed) //Też może być Wiesz Hanjuso to tylko przykład (I to na dodatek słaby) zrób z nim co chcesz mi by to się przydał jakiś lepszy engin fizyki jazdy samochodem bo ten jest do chrzanu XP zero poślizgów itp. Ok dodałem komentarze wreszcie ale nie spodziewajcie się zbyt wiele jestem słabym komentatorem XP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Ja go raczej nie potrzebuje dla siebie. Nie wiele w nim jest, ale ma prosta konstrukcje przez co jest latwy do zrozumienia. Uwazam jednak, ze 5 prawie takich samych warunkow obok siebie to lekka przesada, wiec o tym napisalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CP-player Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 bardzo noobowskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 bardzo noobowskie Niby czemu? Wiele osób by takiego czegoś nie zrobiło samodzielnie, zresztą autor wspomniał że sterowanie jest dziadowskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 QUOTE bardzo nobowskie to czemu sam lepiej nie zrobisz?? a przykładzik fajny :) chciałbym tak 3D umieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 po tym widze że 3 d to nic takiego dopóki się nie wprowadza okrągłuch tekstur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 mi by to się przydał jakiś lepszy engin fizyki jazdy samochodem bo ten jest do chrzanu XP zero poślizgów itp. Zobacz to: https://gmclan.org/up808_4_realistyczna_jazda___P.html :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takeshi Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 @UP Fajne nawet podoba mi się :) @TOPIC Fajny przykład ale ma bugi bo jak walniesz w dom odbijasz się od niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 9 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 łał wiesz to nie bug tylko zamierzona kolizje słaba bo słaba ale z całą pewnością to nie bug a tak nawiasem mówiąc dał bym wersje z enginem Cekol bo po wielu próbach wreszcie udało mi się go dołączyć do gry ale mam problem z cofaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 fajne nawet. tylko dlaczego jak skręcasz, to kierownica nie skręca? Ocena: 9/10 A co to za problem dać: if keyboard_check(vk_left) { <skrypt zakrecania w lewo>; sprite_index=sprite_kierownica_w_lewo } else if keyboard_check_released(vk_left) { sprite_index=sprite_kierownica_na_przod } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Jesteś beznadziejny. Jesteś beznadziejny. ... Jesteś beznadziejny. Ale i tak Cię kofam mój misiu, lobaćku, myszko! :) Powiem szczerze. Jesteś strasznie upartym leniem. Znając Ciebie na prawdę dziwię się, że nie zarzuciłeś czegoś bardziej skomplikowanego - nawet w postaci skompilowanej. :] Na GG 10 batów na gołą skórę. Leń. Leń. ... Leń. Pozdrawiam, mroow. :cat: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Witam Sorry że odkopuje i tak już stary temat, ale mam do was pytanie czy posiadacie może ten przykład na dysku bądź gdzieś w swoim uploadzie? Bardzo proszę o pomoc, i jeśli macie to proszę podać link. Z niewyjaśnionych przyczyn z uploadu LionX Dagger ten oto przykład po prostu wyparował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi