entrixo Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Witam. Potrzebuję pomocy, mój komputer się przegrzewa a dokładniej procesor. Jego temperatura dochodzi do 70 stopni celsjusza i z komputera rozlegają się piski ostrzegawcze. Mój procek to : Intel Celeron D 3.20GHZ Szukałem ale nie znalazłem rozwiązania problemu. Pomocy! Dziękuję z góry! Entrixo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 a o co ci dokładniej chodzi? chcesz kupic nowy procek, i pytasz o rade, czy chcesz żeby ci tak nie grzał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
entrixo Opublikowano 25 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 czy chcesz żeby ci tak nie grzał? Oto proszę żebyście mi pomogli dlaczego tak się dzieje. PS: Gram w gry jak: Oblivion Gta vice city itp. Ogólnie nowe gry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 25 Czerwca 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Kup nowe chłodzenie lub trzymaj obudowę otwartą, w przestrzeni nie zakłócającej cyrkulacji powietrza. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Gta vice city Rzeczywiście grasz w same nowości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Jęsli nie chcesz inwestować w chłodzenie to zdejmij kawałek obudowy, na 100% pomoże. W moim procesorze średnia temperatura to właśnie od 70 C wzwyż. B) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Blackmaul, pewnie patrzysz na temperaturę w Fahrenheitach zamiast w Celcjuszach 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Jęsli nie chcesz inwestować w chłodzenie to zdejmij kawałek obudowy, na 100% pomoże. W moim procesorze średnia temperatura to właśnie od 70 C wzwyż. B) No to masz problem :) zobaczysz co będzie się działa z Twoim komputerem w przyszłości :) entrixo@ Miałem ten sam problem ;) Tylko że mój sięgał do 85*C a wina była prosta nie dociśnięty radiator tz. Na Socket 755 są 4 otwory na radiator / boxa pod radiator i porostu on wyglądał na dociśnięty a tak nie było :) Lub poprostu go wyczyść ;) napewno coś pomoże xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Średnia temperatura procesora waha się od 50º C - 60º C. Dobra rada to tak jak pisali wyżej, otworzyć boczną część obudowy ja tak mam i nie ze względu na lepsze chłodzenie ale gdy coś to mam szybki dostęp do podzespołów. A i sprawdź wiatrak na procesorze, mogło się zdarzyć że kiedyś rozbierałeś dziada i... odwrotnie zamontowałeś wiatrak, mi się tak raz zdarzyło z wiatrakiem na karcie grafiki... xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi