bigshark Opublikowano 26 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2004 Jak stworzyc gre sieciowa?? Co trzeba wpisac, itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 26 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2004 W GM to poszukaj se kloców multiplayer i to wykorzystaj :D W c++ napisz kod. W innych językach też napisz kod :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 26 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2004 No ludzie. Czy tak ciężko jest zajrzeć do helpa? W dziale GML jest wyraźnie napisany dział Multiplayer. Chyba tłumaczenie helpa by się naprawdę przydało, bo widzę, że ludzie nie znają angielskiego, pewnie nie mają słowników/translatorów i zaśmiecają forum. Szkoda że to robią w takich banalnych sprawach :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 26 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2004 Skasowałem kilka off-topowych postów. Mówiły one o tym, że translatora można znaleźć na www.translator.pl lub kupić za 20 zł program Techlandu p.t. "English Translator", który bardzo dobrze tłumaczy pojedyncze słowa, ale kiepsko całe zdania, ponieważ przekłada je "słowo w słowo". Powiedziano również, że nie ma rozgraniczenia na american english i british english. Marmot napisał, że w Ameryce "pants" to spodnie, a w Anglii majtki (na marginesie: napisał "You got nice pants" - powinno być "You have got nice pants - taka informacja, żeby potem ludzie błędów nie robili na egzaminach :D ). Później FIREMARK nabił sobie licznik postów pisząc tylko i wyłącznie Hah nie złe czyli tak: Ty masz niezłe majtki ;D Przypominam, że temat dotyczy gier sieciowych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 26 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2004 A czy jest możliwe zrobić serwer podobny do Gamespy.Bardzo ważne.Jeszcze jeden bug znalazłem.Gdy chciałem se z kumplem zagrać i miałem firewall włączony to niestety nie pozwala się łączyć,a gdy firewall wyłącze to mnie robak blaster.W32 rozbije. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 26 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2004 Wystarczy włączyć, żeby firewall przepuszczał to połączenie. Zazwyczaj się pytają o to :) . Pozatym Gamespy to nie serwer. On tylko szuka aktywne serwery dla gier. Coś jak Gadu-Gadu gdy pokazuje kto jest dostępny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 26 Grudnia 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2004 Tak to jest gdy się czyta nieuważnie posty, a przecież niedawno pisałem: http://www.gmclan.iglu.cz/forum/index.php?...pic=609&st=20 update: http://forums.gamemaker.nl/index.php?showtopic=91290 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 27 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2004 Czyli jak rozumie te klocki dawają połączenia ze serwem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 27 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2004 A jak nawet to ja dałem kiedyś na GMClan do downloadu tego GMSock, ale starszą wersję (1 coś :D jak jest już 2 coś :P ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 27 Grudnia 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2004 Chyba po konkursie proste stworze klocki do multi obslugujace gmsock, bo widze, ze ludzie duzo klopotow z tym maja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 27 Grudnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2004 Nie znam się na tym wszystkim. Chcę po prostu zrobić cos takiego że: włączam gre jako gospodaez, Mój kolega włącza gre jako gość wpisuje moje IP i Gramy!!! No i coś mi to niewychodzi... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 27 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2004 Jak byś był miły rann_man Co do ciebie bigshark poszukaj w www.gamemaker.nl przykładu.NIezły nawet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 27 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2004 Pozatym na tej stronie są Klocki multiplayer. Dać je pod LibBuilder z GM 5.x, wziąść kod i wuala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 27 Grudnia 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2004 Klocki są autorstwa Piotra, natomiast ja mam zamiar stworzyć klocki obsługujące darmowy serwer, bo nie wszyscy mają zewnętrzne ip czy przekierowanie portów by móc zakladac gry online. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 28 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2004 Więc może już w czwartek będziemy mieć :) Nareście zrobie gre przez multi moich marzeń :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi