cyberdog Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 No kurde, robię że jak ten object ma kolizję z tym objectem to zapisuję punkty (5 punktów) w X:145, Y:32 i nic mi się w grze nie pokazuje! Dlaczego tak się dzieje? PS: Mam ZAREJESTROWANY GM.7 PPS: Robię to na bricksach (klocach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiatcienia Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 morze podasz plik albo chociaż kod?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 21 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 No, mam obj_wrog i obj_pocisk i przy kolizji tych dwóch objectów robię: Draw a score (klockiem) i X:145 i Y: 32 ale nic nie może tego wyniku zasłaniać bo nie ma niczego w tym miejscu. I co robić, zrobiłem aby zyskiwało się punkty i rysowało, a nie rysuje mi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiatcienia Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 daj draw text x y string(score) aha to musi być w draw!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 21 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 E-e, nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoEX Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 a dałeś to w evencie draw?? a jeżeli tak to wklep kod z faq do draw draw_sprite_ext( sprite_index,image_index,x,y,image_xscale, image_yscale,image_angle, image_blend,image_alpha); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 21 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Ale nie o to chodzi, jak robię tak jak swiatcieia, nie uruchamia się gra! Bo błąd jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Podaj plik w którym jest błąd, albo kawałek kodu z którym jest błąd, albo chociaż treść błędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 x=145, y=32 Spróbuj tak. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi