Markos Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Mam taki o to plik www.marekhp.boo.pl/odpadki/tablicaWynikow.xml i jak widzicie otwiera wam się drzewko... Mój problem polega na tym, że chciałbym aby nick i punkty były wyświetlane w pliku php. I najlepiej nie w postaci takiego drzewka tylko powiedzmy wynik pod wynikiem. Czy ktoś jest mi w stanie pomóc, zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Musisz użyć takich dodatków jak DOM XML lub SimpleXML itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos Opublikowano 16 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 A mógłby ktoś podać mi kod jaki ma być w pliku php żeby odczytać ten xml? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 16 Czerwca 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Ja wiem tylko jedno, parser xml w php to jakaś totalna pomyłka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos Opublikowano 16 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 no ok niech będzie pomyłka... ale po prostu chcę aby ktoś kto chciałby zobaczyć tablice wyników zobaczył ją w formie zwykłego tekstu, wynik pod wynikiem a nie w drzewku.. EDIT: <?php $xml = simplexml_load_file('tablicaWynikow.xml'); for ($i=0; $i<count($xml); $i++){ echo $i+1". "; echo $xml->wpis[$i]['nick']; echo " - "; echo $xml->wpis[$i]['punkty']; echo "<br>"; } ?> skleiłem coś takiego i działą :) więc zamykamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi