Cekol Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zrobiłem Przykład efektu graficznego dynamicznych świateł do map "jednograficznych" - jak w gusanos. Jeden rysunek odpowiada za całą mapę. https://gmclan.org/up808_4_lightinrar.html <-1 MB W paczce znajduje się przykład gm 7.0 i Exe przykładu- dla popatrzenia :) Jeżeli go użyjesz NIE musisz dodawać mnie do credits :) Ściągajcie i oceniajcie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Włączyłem exe i: ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Draw Event for object o_light: Error in code at line 5: draw_sprite_ext(light,-1,Where_draw_X,Where_draw_Y,4,4,0,-1,1-random(10)*0.01) at position 22: Unknown variable light Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Waśnie chciałem napisać że trzeba to ominąć xP [Abort]-jakoś tak :P W create jednej zmiennej nie dopisałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Ogólnie to słabo, jedno światło i do tego FPS skacze. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 mi się podoba sam efekt, tylko ze 26/40 fps to chyba nie jest za dobry sposób na tego typu zabawki xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Na moim komputerze fps zawsze był 40. :) No ale i jego config nie jest wcale kiepski... :D 4/5 Jeżeli go użyjesz NIE musisz dodawać mnie do credits smile.gif Hmmm...aż mi się wstyd zrobiło, że ja w przykładach dużo gorszych jeszcze dość niedawno prosiłem o "wstawkę"... :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi