bigshark Opublikowano 11 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2004 Mam szybkiego kompa: 600mhz 192mb ram riva tnt2. Chodzą mi takie gry jak fifa2005 czy qake3. Jednak niektóre gry w gamemakerze np.Boby adventures(czy jakois tak) bardzo wolno mi dzialają.Co jest tego przyczyną?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 11 Grudnia 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2004 Hmmm... kartę graficzną masz znośną, a Boby Adventures nie znam. Pamiętaj, że Game Maker jest uniwersalnym interpreterem (tłumaczy kod w locie, a nie kompiluje), a gry takie jak fifa są skompilowane i zoptymalizowane. Poza tym zalezy takze od samej gry, jak zostala napisana, jesli autor ma super szybki komputer, to mogl po prostu nie optymalizowac tej gry przez co na starszych komputerach bedzie wolno chodzic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 12 Grudnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2004 Jednak przed tym jak mi zalozyli neta w domu, wszystko bylo w porządku. gry na game maker chodzily mi szybko. Teraz to nawet pacman ledwo co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 12 Grudnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2004 a moze pamiec wirtualna jest zbyt obciążona?? chyba bedse musial sformatowac dysk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjMacko Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 komputer masz wystarczający mój kolega też miał taki problem przyczyną są piosenki niezależnie czy mp3 czy mid czy wav Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGOVELASQUEZ Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Przyczyną mogą być takze pliki tymczasowe (temp,temporary....) oraz "historia" i jej "listy" te pliki można usuwać a nawet są do nich specjalne programy jeżeli masz win98 i starsze :) możesz zrobić bez problemu tak: wchodzisz na swoim kompie :) (nie w necie) C:\WINDOWS\TEMP i usuwasz całą zawartość tego foldera (oczywiscie folderu nie wyrzucasz) (w tym folderze znajduja się pliki tymczasowe wykorzystywane przy instalacji czy też przechowywania tymczasowo tzn np jak otwierasz zpakowany plik i dajesz zeby go uruchomić bez rozpakowywania na dysk to tka naprawde on jest rozpakowywany właśnie tam ale bez obaw mozne tam wszystko usunąć) C:\WINDOWS\Temporary Internet Files (tu są przechowywyane wszytkie informacje z neta tzn otwierasz jakąś stronke to tam wpakowuje o niej informacje typu grafika teksty itd...... to również bez obaw można wszytko wyżucić nie patrząc co tam się znajduje) Te pliki internetowe można usunąc również klikając poklei na: "start" "ustawienia" "panel sterowania" "opcje internetowe" i tam w zakładce "ogólne" klikamy na: "usuń pliki.." zaznaczamy tam "usuń całą zawartosć.." i potwierdzamy ok nizej znajduje sie przycisk "wyczysć historie" klikamy na niego i tak zbędne pliki z internetu nie zaśmiecają nam komputera dzięki czemu działa szybciej dal przykładu powiem że na moim kompie (bardzo stary z 5 lat ma) gta vice city działa zarywająco a gdy usunę te pliki to wcale nie zacina i to na maksymalnych a według instrukcji na moim kompie powinno działać skokowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 A daty to nie widać? 2 letni topic. lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odnetniN Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 heheheh dobre XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Ale koleś sie postarał :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi