LionX Dagger Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 witam nie będę się rozpisywał po prostu pokaże XP no więc tak jak na fotce gdy używam d3d_set_projection_ortho() to i tak modele 3d zasłaniają mi hud wiece jak to naprawić ?? Edit: próbowałem już ustawiać różne depth ale nic to nie dało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 nie wiem jak Ci pomóc bo w 3d majstruje od kilku dni ale może ten hud zrób by był rysowany na ekranie w sumie nie wiem jak to zrobiłeś, przepraszam jeśli jakieś głupoty tu napisałem ale podziwiam Twój projekt :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zmień depth rysownika, powinno podziałać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 1 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Dawałem różne wartości (–300) (–100) itp. Itd. Ale nic to nie dało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 może zrób kamere która obraca się wokoło postacie za pomocą myszki jak chcesz to mam gdzieś zrobioną taką kamere tylko trzeba wywalić kilka niepotrzebnych rzeczy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 1 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Wątpię by mi to w w moim problemie coś pomogło ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 -300 ?! Coś ty, przecież tak to na pewno nic nie zmienisz ! xD Daj z -99999 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 1 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Gdy dam – 99999 to wtedy w ogóle nie mam hud’a ale dzięki bo zacząłem zmniejszać depha aż doszedłem do granicy pomiędzy tym kiedy znika a kiedy jest widoczny i działa XP u mnie granica wynoś –15999 jestem ciekaw od czego to jest zależne ^^ czy też może to taka stała Kamery ortho XP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Dobra, nie mam ochoty tego tłumaczyć. xD Zobacz sobie to: https://gmclan.org/up152_11_3d.html Room r1 działa na depth, a r2 na z. Spacją przechodzisz między roomami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 1 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 co fakt to fakt no ale jakby nie patrzeć problem rozwiązany do osiągnięcia celu jest wiele dróg bardziej krętych lub miej XP a więc zrobię tak jak jaklub zrobił w swoim temacie i go po prostu zamknę gdybym go zamkną po rozwiązaniu problemu nie doszło by do tylu nieporozumień XP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi