trubox Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Mam takie problemy: 1. Jak zrobic cos takiego, ze mam gre np. pilka nozna i trzy ,,stadiony". I chcialbym zrobic przed meczem takie okno wyboru - na ktorym stadionie chcesz rozegrac mecz (czy cos takiego). Kto mi poda kod?? 2. Jaki jest skrypt na np. skonczenie gry po 5 golach Dzieki z gory za odp. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 1. Robisz osobny room i obiekty odpowiadajce danemu stadionowi 2. if (goal=5){ game_end()} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trubox Opublikowano 30 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 No za 2 dzieki ale to pierwsze to mam stadion i na nim obiekty, ale ja chce zeby mozna bylo przed gra wybrac ktory stadion sie chce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Ej... napisalem Ci... Tworzysz nowy room... Dodajesz 3 obiekty. W 1 obiekcie jak sie np. kliknie przenosi cie do room'u gdzie jest stadion 1. itd. tylko zalzezy czy kazdy stadion to osobny room, jak to jest u ciebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trubox Opublikowano 30 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 no osobno... ze wyskakuje np. takie windowsowe okienko i jest "Na którym stadionie chcesz rozegrac mecz? 1 2 3" czy jakos tak ja jestem nowy i sie nie znam ale nie chodzi o takie jakby hiperlancze do innego stadionu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 1.stworz 3 obiekty np. liczby 1, 2 i 3. 2.daj w 1 event mouse left button czy cos takiego 3. nawet na klockach mozesz to zrobic --> w zakladce main1 masz diferent room --> tam podajesz room do ktorego ma cie przeniesc czyli stadion 1 :P 4. to samo zrob z obiektem 2 i 3 tylko ze daj zeby cie przenosilo do stadionu 2 i 3 mam nadzieje ze choc troszke ci pomoglem :P powodzenia :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trubox Opublikowano 30 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 jak tylko skoncze to zobaczymy...dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi